Hlavní obsah

Junovo rázné střelecké probuzení: hattrick Rumunsku

Václav ProcházkaPrávo

Tomu se říká probuzení střelce. Po dvaceti zápasech v reprezentační jednadvacítce s nulou na kontě vstřelených branek dal sparťan Tomáš Jun hattrick. Góly jako na běžícím páse dává v nejvyšší domácí soutěži, prosadil se i v milionářské Lize mistrů. V mládežnickém týmu to v pátek v kvalifikaci ME odnesli Rumuni.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Tomáš Jun v dresu Sparty

Článek

"Pomohla mi dobrá bilance v lize, padá mi to tam," říkal šťastný střelec. Už dříve věděl, jako to je dát tři góly v utkání. "Naposledy se mi to povedlo v reprezentační šestnáctce nebo sedmnáctce s Belgií a Chorvaty," vzpomínal.

Roli kanonýra měl mít i v jednadvacítce. "Ale nikdo mi nic nepředhazoval," poznamenal k předešlé mizérii. Nevěděl, kolik ho trefy budou stát do společné týmové kasy.

"To tady ještě nikdo nedal, nevím. A oslava? Uvidíme," pravil s výhledem na brzké pokračování kvalifikace. I kvůli němu nakonec vítal střídání, byť možná ještě mohl rozhojnit své střelecké konto. "Čeká Arménie a v klubu hned pak derby, síly budu potřebovat," mínil Jun.

Drželi se taktiky

Co podle něj zápas rozhodlo? "Měli jsme naordinováno vlítnout na ně, bylo to ono, jsou to dobří fotbalisti, ale bez prostoru jsou nervózní, hádají se, faulují a my jsme to využili"

Nová jednadvacítka, kterou sestavil Ladislav Škorpil se střelecky dlouho neprosazovala. "Útok konečně zabral," liboval si Václav Svěrkoš, který měl také šance. "Ale už v Nizozemsku jsem hráli dobře, snad to bude pokračovat, koneckonců i Venca mohl dát góly," pravil Jun.

Co případný přesun do áčka, které má potíže? "Ale střelci v něm jsou, věřím, že v sobotu dají góly," dodal Jun.

Reklama