Hlavní obsah

Gascoigne nechce být Gazza ani Paul

Polepšený fotbalový rebel Paul Gascoigne se chce definitivně odstřihnout od své minulosti provázené skandály, alkoholem a drogami. Bývalý anglický reprezentant už nechce, aby ho lidé nazývali přezdívkou 'Gazza', navíc prý uvažuje o tom, že si změní i křestní jméno.

Foto: www.thisislancashire.co.uk

Na Gazzu zapomeňte, vzkazuje Paul Gascoigne.

Článek

"Pokud mě někdo osloví Gazzo, neodpovím. Nechci být nezdvořilý, ale Gazza už je pryč," řekl šestatřicetiletý Gascoigne v rozhovoru pro britský deník Sunday Times. Odmítnutím slavné převzdívky však změny nekončí. "Ani Paul už není příliš vhodné, protože bylo v minulosti hodně spojováno s Gazzou. Chci nové první jméno, potřebuji se oddělit od minulosti," dodal slavný fotbalista.

Ten před pár dny opustil tým Boston United, za který nastupoval dva měsíce ve čtvrté anglické lize v roli hrajícího kouče, a chystá se zapsat do trenérského kurzu. Že to myslí se změnami vážně, dokazuje i jeho kompletně nová image. Kdysi mírně obtloustlý Gascoigne se nyní chlubí útlou postavou a jeho tváři dominuje odbarvená bradka ve stylu portugalského obránce Abela Xaviera.

"Jsem úplně jiný člověk. Nejsem Paul Gascoigne a nejsem Gazza. Nové jméno mi pomůže, abych znovu získal respekt. Lidé by měli přestat myslet na to, jaký jsem byl, a brát pouze to, co je teď," tvrdí muž, jenž oblékl v 57 zápasech dres anglického národního týmu.

V rámci trenérského kurzu navíc absolvuje polepšený hříšník lekce, v nichž si má zlepšit své komunikační schopnosti. "Někdy se mi stává, že mluvím moc rychle, navíc s tím mým skotským přízvukem. Ale jen proto, že jsem vzrušený z fotbalu, který miluju. Potřebuju se vždycky na chvíli zklidnit, aby mi bylo vůbec rozumět. Ty lekce mi ale hodně pomáhají," dodal bývalý hráč Newcastlu, Tottenhamu, Lazia, či Glasgow Rangers.

Reklama

Související témata: