Hlavní obsah

Beckham si při utkání s Walesem zlomil žebro

MANCHESTER

Výstavní gól, druhá žlutá karta v kvalifikaci a zlomené žebro. To všechno stihl anglický záložník David Beckham v druhém poločasu sobotního utkání s Walesem. Kapitán bude svému týmu chybět v dalším zápasu fotbalové kvalifikace v Ázerbájdžánu nejen za dvojí napomínání, ale také kvůli zranění.

Článek

Jak dlouho bude pauzírovat, ukážou až další vyšetření. Podle prvních zpráv by se léčba mohla protáhnout až na šest týdnů. Beckham se nyní odpojí od reprezentačního týmu a zamíří zpět do Madridu, kde ho znovu důkladně vyšetří i doktoři Realu.

Beckham si způsobil zranění jen několik minut poté, co nádhernou střelou z dvaceti metrů vymetl levý růžek velšské branky a stanovil konečné skóre na zápasu 2:0. Devětadvacetiletý hráč Realu Madrid se srazil s obráncem Benem Thatcherem a jen těžce se sbíral z trávníku stadionu Old Trafford, kde strávil většinu své profesionální kariéry v dresu Manchesteru United.

Po ošetření se do zápasu vrátil a prezentoval se zákrokem právě na Thatchera, po němž viděl žlutou kartu. O chvíli později ho trenér Sven-Göran Eriksson raději ze hřiště stáhl.

Beckhama vyšetří i lékaři Realu

Nejdříve se zdálo, že Beckham neutrpěl žádné vážnější zranění, ale druhé rentgenové vyšetření objevilo vlasovou zlomeninu žebra. Vedení Realu Madrid se podle agentury AP okamžitě začalo o stav své hvězdy zajímat a hodlá ji nechat prohlédnout i svými lékaři. Až pak bude jasné, zda a jak dlouho bude Beckham nedobrovolně odpočívat.

Trenér Eriksson po utkání musel odrážet dotazy novinářů, zda byl s výkonem kontroverzního záložníka spokojen. Jeho žlutá karta, osudná pro příští zápas, totiž byla úplně zbytečná a přišla již prakticky za rozhodnutého stavu.

"Nemyslím si, že by to byl důkaz toho, že se David přestal ovládat. A vůbec, pojďte se raději bavit o tom gólu, který dal," citovala BBC podrážděného Erikssona. "Byla to totiž nesmírně důležitá trefa. Dokud je to jen 1:0, tak se nikdy nemůžete cítit úplně v klidu. Ale ta jeho branka doslova zabila zápas a my jsme za to velmi šťastní," dodal švédský trenér.

Reklama

Související témata: