Hlavní obsah

Výkonný výbor ČMFS opět selhal

PRAHA

Svolání volební valné hromady až v červnu příštího roku je dalším selháním výkonného výboru Českomoravského fotbalového svazu, když se nabízela možnost již v původním únorovém termínu uzavřít současné problémy, včetně korupční aféry.

Foto: PRÁVO

Šéf fotbalového svazu Jan Obst

Článek

Většině členů vrcholného orgánu jde ale zřejmě jen o moc a vliv vyplývající z členství a také o dobré bydlo zaručující například zahraniční cesty s reprezentací. Pro český fotbal není dobré, když o tak citlivých věcech rozhodují lidé, kteří reprezentují určitý region a nejsou schopni si uvědomit, jak škodlivé následky mohou jejich rozhodnutí přinést.

Těžko může být náhodou, že pro zařazení rozhodčího Šedivého na mezinárodní listinu FIFA pro rok 2005, byť se jeho jméno objevuje v úplatkářské kauze, hlasovali Mokrý, Brabec, Kubíček, Ševčík, Fryčák, Gajdůšek a Severýn, tedy převážně Moravané.

Stejní lidé ve výkonném výboru podpořili výběr Kovaříka na mezinárodní scénu, přes jeho zkušenost jediného ligového zápasu, a to ještě před uzavřeným hledištěm. Zdržel se Chvála, proti zmíněné dvojici sudích byli Obst, Vacek, Košťál, Leška a Hadraba.

Při hlasování o termínu valné hromady byli až pro červen stejní jedinci včetně Chvály, naopak se zdržel Mokrý. Lepší důkaz o polaritě výkonného výboru snad ani nelze nalézt.

Reklama