Hlavní obsah

Jihlava potrestána uzavřením hřiště a pokutou

PRAHA

Na jeden zápas uzavřené hřiště a pokuta ve výši 150 tisíc korun, to je trest pro fotbalový klub z Jihlavy. Disciplinární komise ČMFS potrestala druholigový celek za nezvládnutí pořadatelské služby v pohárovém utkání se Slavií. Souboj, který proběhl minulý týden, měl nepříjemnou dohru, když domácího fanouška zranil příznivec pražského klubu.

Článek

Proto padaly i další tresty - hlavní pořadatel utkání Petr Šilhan nesmí vykonávat svou funkci po dobu dvou let, delegát utkání Jaroslav Šibal má stop na dvanáct měsíců. Oba byli potrestáni za neplnění svých povinností.

"Je to pro nás vůbec první trest, proto nemohu posoudit, jestli je to trest vysoký, či nikoliv. To, zda se proti rozhodnutí odvoláme, budeme řešit s představenstvem klubu," řekl předseda představenstva Jihlavy Zdeněk Tulis.

Zraněný mladík je v lepším stavu

"V tuto chvíli je důležité, aby se z toho všichni, kteří zajišťují utkání, poučili. A věřím, že i ten postižený mladík se uzdraví, i on se poučí a bude chodit dále na naše utkání. Jeho bratr dokonce za náš klub hraje," pokračoval Tulis, který v průběhu jednání informoval, že oběť útoku lékaři probrali z umělého spánku a pacient začíná komunikovat.

Klub bude v současné době řešit, kde svůj poslední podzimní domácí zápas s Pardubicemi sehraje. Musí to být nejméně 100 kilometrů od domácího hřiště. "Rychle mě napadlo Brno, ale to je blíž. Možná Drnovice, ale je to jen můj názor, musíme se poradit v klubu i s trenérem," dodal Tulis.

Zraněný jednadvacetiletý mladík v poločase zápasu slovně provokoval asi osm fanoušků Slavie, kteří na zápas přijeli. Jeden z nich ho udeřil tak, že při pádu narazil hlavou na obrubník. Útočník, jehož na místě zadržela policie, je obviněn z těžkého ublížení na zdraví, v pátek na něj soud uvalil vazbu.

O stavu zraněného lékaři odmítají na žádost rodiny podávat informace. I přes zprávy o lepšícím se zdravotním stavu zřejmě stále nelze vyloučit následné komplikace kvůli porušení mozku.

Reklama