Hlavní obsah

Fotbalisté D.C. United získali počtvrté titul v zámořské MLS

CARSON

Fotbalisté D.C. United završili titulem cestu zpět na výsluní zámořské ligy MLS. V nedělním finále v kalifornském Carsonu porazili Kansas City 3:2 a počtvrté v historii zvedli nad hlavu trofej pro vítěze. Na další triumf čekali od roku 1999, kdy ve čtvrtém ročníku soutěže získali třetí titul.

Článek

Do finálového utkání, které v Home Depot Centru sledovalo téměř 26 tisíc fanoušků, vstoupili lépe hráči Kansasu a v šesté minutě se po trefě Joseho Burciagy ujali vedení. Vydrželo jim ale jen 13 minut. D.C. United pak třemi góly v rozmezí osmi minut duel ještě v prvním poločasu otočil a soupeř už se z tohoto úderu nevzpamatoval. Dvě branky vstřelil Alecko Eskandarian, třetí přidal Earnie Stewart.

Kansasu nepomohlo ani to, že závěrečnou půlhodinu hrál v početní výhodě. První červenou kartu v devítileté historii finálových zápasů MLS dostal v 58. minutě Dema Kovalenko poté, co rukou vyrazil na brankové čáře gólovou střelu Davyho Arnauda. Wizards pak z pokutového kopu snížili na 2:3, víc už ale nestihli.

Výsledek - finále:
D.C. United - Kansas City 3:2 (3:1)
Branky: 19. a 23. Eskandarian, 27. Stewart - 6. Burciaga, 58. Wolff z pen. ČK: 58. Kovalenko (D.C. United).

Reklama