Hlavní obsah

Škorpil: Makedonce jsme přehrávali jen 15 minut

SKOPJE

Nečekané problémy dělali makedonští fotbalisté do 21 let českému výběru v zápase kvalifikace o mistrovství Evropy ve Skopje. Domácí mladíci dvakrát vedli a dlouho sahali po vítězství. Bod zachránil českému favoritovi až v šesté minutě Magera, i proto byli hráči nakonec za remízu rádi.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Trenér Škorpil byl nakonec rád za remízu.

Článek

"Jestliže jsme vyrovnali v šesté minutě nastavení, těžko mohu remízu označit za zklamání. Soupeř předvedl dobrý tah na branku, hrál přímočaře. My jsme měli zápas pod kontrolou patnáct minut, jenže pak nás Makedonci přehráli. My jsme jim to usnadnili neobratností a pomalostí," hodnotil zápas český trenér Ladislav Škorpil.

"Gól takhle pozdě jsem ještě nevstřelil. Měl jsem trošku strach, aby balón do sítě prošel, protože nebylo moc času mířit. Do poslední chvíle jsem nevěděl, jestli ke mně propadne. Pak jsem se jen soustředil, abych netrefil brankáře," vykládal Lukáš Magera a přiznal, že druhý inkasovaný gól padá na jeho vrub.

"Chtěl jsem protihráči míč vypíchnout, ale netrefil jsem ani balón ani soupeře. Byla to moje chyba. Trenér nás asi po takovémhle výkonu moc chválit nebude," tušil autor druhé vyrovnávací branky.

Kapitán Tomáš Sivok byl z výkonu českého týmu rozladěn: "Nepovedlo se nám to. Z pěti šancí v úvodu jsme měli nějakou využít a bylo to hotové. V druhém poločase už to bylo takové marné dobývání se šťastným koncem."

Reklama

Související témata: