Hlavní obsah

Kvůli smrti fotbalisty Serginha padne obvinění z vraždy

RIO DE JANEIRO

Brazilská policie, která se zabývá vyšetřováním smrti fotbalisty Serginha, obviní dva funkcionáře klubu Sao Caetano z vraždy. Třicetiletý obránce se v říjnu zhroutil na hřišti a zemřel na zástavu srdce. Předseda klubu Nairo Ferreira de Souza a týmový lékař Paulo Fortes podle vyšetřovatelů věděli, že Serginho má srdeční problémy, přesto ho nechali hrát.

Foto: www.adsaocaetano.com.br

Fotbalisté brazilského klubu Sao Caetano.

Článek

"O hráčově problému věděli a potvrdili nám to," řekl šéf vyšetřovatelů Guaracy Moreira Filho v televizním rozhovoru. Pokud budou kluboví funkcionáři uznáni vinnými, hrozí jim až dvacetileté vězení.

Serginho se v únoru podrobil důkladnému vyšetření na renomované klinice Incor Heart Institute. Lékaři prý fotbalistu i funkcionáře Sao Caetana varovali, že má vážné problémy a řekli jim, že bude mít štěstí, když na hřišti nezemře.

Právní zástupce Sao Caetana Luiz Fernando Pacheco prohlásil, že funkcionáře závěry vyšetřovatelů překvapily. Nikdy prý neslyšeli o tom, že by měl Serginho život ohrožující zdravotní problémy. "Lékaři Incoru nás o situaci neinformovali. Byla tam jen poznámka, že není fit, aby trénoval," tvrdí Pacheco.

O vážnosti hráčova zdravotního stavu prý nevěděli ani Serginhovi příbuzní. "Nebylo to nic vážného, alespoň pokud víme," řekl fotbalistův otec. "Kdybychom věděli, že má vážné problémy, nikdy bychom mu nedovolili hrát," dodal.

Serginho zkolaboval 27. října v 59. minutě zápasu se Sao Paulem. Utkání bylo předčasně ukončeno a fotbalista byl okamžitě převezen do nemocnice. Tam o hodinu později zemřel.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín