Hlavní obsah

Futsalisté zahájili mistrovství světa vítězstvím

PRAHA

Úspěšně vstoupili čeští futsalisté do světového šampionátu. V Tchaj-peji dokázali v závěrečných minutách otočit nepříznivě se vyvíjející utkání proti Thajsku a historickou premiéru na MS vyhráli 2:1. Češi od 15. minuty prohrávali gólem z penalty, zvrat přišel v posledních šesti minutách díky trefám Kamenického a Mareše.

Foto: www.nzi.si

Futsal - ilustrační foto

Článek

Češi měli navrch, jejich hře však chyběl moment překvapení. Na dlouhou dobu byla nejnebezpečnějším pokusem dalekonosná rána Kamenického, po níž mohl dorážet Blažej, ale neuspěl. Šancí měli svěřenci trenéra Stříže více, soupeře jasně přestříleli, ale ke gólu se ne a ne dostat. Velkou zásluhu na tom měl především nepřekonatelný brankář Chuenta.

V patnácté minutě čeští hráči naopak inkasovali. Klíma v souboji se soupeřem šel do skluzu, fauloval a přišla penalta, kterou Innui snadno proměnil.

Z české hry se najednou vytratila lehkost a improvizace, a v podobném duchu pokračoval tým i po pauze. Thajci se stáhli před své brankoviště a usilovně bránili těsný náskok. V hlavní roli byl znovu Chuenta a také zoufalí čeští střelci.

Až šest minut před koncem jim ukázal kapitán Kamenický, jak na to: propálil všechno, co mu stálo v cestě. Za minutu Michal Mareš přidal z chumlu vítězný gól.

V úvodním utkání skupiny B deklasovali trojnásobní mistři světa Brazilci 10:0 Austrálii, která bude ve středu druhým soupeřem českého týmu.

Česká republika - Thajsko 2:1 (0:1)
Branky: 34. Kamenický, 35. M. Mareš - 15. Innui z pen.
Rozhodčí: Valiente (Par.). ŽK: 2:1. Akumulované fauly: 5/3 - 6/5. Dvanáctky: 1/0 - 0/0. Diváci: 1200.
Sestava ČR: Klíma - Rajnoch, Levčík, Dlouhý, Mareš - Kamenický, Sluka, Sláma, Blažej. Trenér: Stříž.

Reklama