Hlavní obsah

O titul se na MS ve futsale utká Španělsko s Itálií

TCHAJ-PEJ

Ke svému vrcholu spěje futsalový světový šampionát na Tchaj wanu. V pátečním semifinále si účast zajistily favorizované celky. Obhájci titulu ze Španělska po penaltovém rozstřelu vyřadili Brazílii, Itálie bez problémů přehrála Argentinu 7:4. Na postupu Italů měl lví podíl Bacaro, který Argentincům nasázel tři branky.

Článek

Diváci v univerzitní hale v hlavním městě ostrova tleskali nádherným technickým kouskům, ale na gól museli dlouho čekat. Bezbrankovou rovnováhu narušili až ve druhém poločase náhradníci. Nejprve se Andreu u postranní čáry elegantní kličkou zbavil protihráče a z ostrého úhlu rozjásal španělskou část hlediště.

Brazilci na to reagovali stupňovaným tlakem a několika parádními sólovými akcemi. Už za tři minuty po chybě španělské obrany Pablo vyrovnal. "Kanárci" dvakrát otřásli tyčí za zády brankáře Amada, než je Simi poslal do vedení. Ale už za necelou minutu skončila v brazilské síti Marcelova tečovaná střela a těsně před koncem normální hrací doby zachránila Brazilce tyč.

V prodloužení gól nepadl, a tak rozhodovaly penalty. Hned tu první Španěl Kike neproměnil, ale brzy ho v roli neúspěšného exekutora napodobil Indio. Až v šesté sérii poslal Brazilec Neto míč do břevna a na trojnásobné mistry světa zbyl jen zápas o třetí místo.

Italové o svém postupu rozhodli už prakticky v první čtvrthodině, během níž dal dva góly Bacaro a jeden Fabiano. Druhý poločas už byl mnohem vyrovnanější, ale Argentinci stále jen marně dotahovali. Do finále tak postoupily dva týmy, které ve čtvrtfinálové skupině porazily Českou republiku.

MS ve futsalu - semifinále
Brazílie - Španělsko 2:2 pp (2:2, 0:0), na pen. 4:5
Branky: 26. Pablo, 35. Simi - 23. Andreu, 36. Marcelo Rozhodčí: Valiente (Par.).
Itálie - Argentina 7:4 (3:0)
Branky: 2., 12. a 35. Bacaro, 9. Fabiano, 32. Vicentini, 34. Foglia, 38. Montovaneli - 34. a 40. Gimenez, 28. Sánchez, 35. Wilhelm. Rohodčí: Farag (Eg.).

Reklama

Související témata: