Hlavní obsah

Smrt fotbalisty stála brazilský klub 24 bodů

PRAHA

Odečtením 24 bodů byl potrestán brazilský fotbalový klub Sao Caetano. V jeho dresu v říjnu na hřišti zkolaboval třicetiletý Serginho a po převozu do nemocnice zemřel. Brazilská sportovní komise klub potrestala odebráním 24 bodů, týmový lékař Paulo Forte nesmí vykonávat svou práci po 1440 dní a předseda klubu Nairo Ferreira má distanc na 740 dní.

Foto: www.adsaocaetano.com.br

Fotbalisté brazilského klubu Sao Caetano.

Článek

Podle právního zástupce Sao Caetana Joaoa Zanforlina se klub proti rozhodnutí odvolá.

Sao Caetano je dvě kola před koncem sezóny na čtvrté místě brazilské ligy se 77 body ze 44 zápasů. Po odebrání bodů klub klesl na 14. příčku a nebude moci startovat v příštím ročníku Poháru osvoboditelů. Sestup mu ale nehrozí.

Vyšetřováním smrti obránce se nezávisle na disciplinární komise zabývá i brazilská policie, podle níž funkcionáři věděli o tom, že Serginho při zápasech riskuje život. Pokud se to potvrdí, budou čelit obvinění z vraždy, za což jim hrozí až dvacetileté vězení.

Třicetiletý Serginho se v únoru podrobil důkladnému vyšetření na renomované klinice. Lékaři prý fotbalistu i funkcionáře Sao Caetana varovali, že má vážné problémy a řekli jim, že bude mít štěstí, když na hřišti nezemře. Zástupci klubu to ale popírají. Šlo prý o rutinní testy, které odhalily jen srdeční arytmii. Další vyšetření ovšem podle nich nezjistila žádný důvod, proč by nemohl dál hrát.

Serginho zkolaboval 27. října v 59. minutě zápasu se Sao Paulem. Utkání bylo předčasně ukončeno a fotbalista byl okamžitě převezen do nemocnice. Tam o hodinu později zemřel.

Reklama