Hlavní obsah

Blatter chce zveřejňovat identitu rasistických fanoušků

Po tvrdších postizích a veřejném představení fanoušků s rasistickými projevy volá šéf světové fotbalové organizace FIFA Sepp Blatter. Podle něj by diváci, kteří pokřikují urážky na hráče tmavé pleti, nejdříve měli být veřejně ukázáni uprostřed stadionu a pak by jim měl být na doživotí zakázán vstup do ochozů. Blatter se nebojí ani revolučních změn.

Foto: Archiv

Rasistické projevy fotbalových "fandů" netrápí jen domácí stadióny.

Článek

Kvůli veřejnému ponížení fanoušků, kteří by měli být odhalováni pomocí kamerového systému na stadionech, je šéf světového fotbalu ochoten přerušovat zápasy.

Souhlasíte s návrhem Seppa Blattera?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Věřím, že můžete zastavit zápas, identifikovat lidi zapojené do tohoto typu nepřípustného chování, dovést je doprostřed hřiště a pak je nechat vybučet zbytkem diváků," prohlásil Blatter.

Přerušení zápasu při jakémkoliv výskytu rasistického chování však FIFA nařídit nemůže a z vlastní vůle nemohou z trávníku odejít ani sami fotbalisté. "Jedinými osobami, které mohou zastavit zápas, jsou rozhodčí a delegát," zdůraznil Blatter.

Pro provinilé fotbalové příznivce by okamžiky uprostřed trávníku byly posledními chvílemi, kdy se podívají na stadion. Blatter totiž chce rasistické chování trestat doživotním zákazem vstupu na fotbalové zápasy.

Reklama