Hlavní obsah

Nový kouč Realu proháněl hvězdy i v poslední den roku

Nový trenér fotbalistů Realu Madrid Vanderlei Luxemburgo nechce promarnit ani den. Ve čtvrtek byl jmenován do funkce a na pátek už naplánoval první trénink. A tak se i hvězdy jako Zinedine Zidane či David Beckham místo příprav na silvestrovské oslavy i v poslední den roku potily na trávníku stadionu San Bernabeu.

Článek

V Madridu se proslýchá, že Luxemburgo v Realu zavede dokonce dvoufázové tréninky ráno a večer. Dnes ten druhý svým novým svěřencům odpustil, místo toho si dlouho povídal se svými krajany Ronaldem a Robertem Carlosem. Co se od nich dozvěděl, zůstává tajemstvím, ale Roberto Carlos se na spolupráci s bývalým trenérem brazilské reprezentace očividně těší.

"To je kouč, který dokáže vyhrát zápas za dvě minuty," řekl po prvním tréninku novinářům na Luxemburgovu adresu v narážce na zbytek utkání se San Sebastianem, jenž se bude dohrávat příští středu.

Premiéra nového trenéra bude trvat jen něco málo přes čtyři minuty. Právě tolik totiž zbývá sehrát ze zápasu, který byl předčasně ukončen kvůli anonymní hrozbě bombovým útokem.

Roberto Carlos je přesvědčen, že Luxemburgo vnese do hry Realu "brazilskou lehkost". Tým ji bude potřebovat, v tabulce je totiž až pátý, třináct bodů za Barcelonou.

Reklama

Související témata: