Hlavní obsah

Bohemians by měli mít do konce týdne nového vlastníka

PRAHA

Už na konci tohoto týdne by měl druholigový celek Bohemians Praha převzít nový majitel. V pondělí to alespoň slíbil současný vlastník klubu Jiří Křížek, podle nějž jsou ve hře o zadlužený klub dva subjekty. 'Klokany' údajně tíží závazky až vy výši čtyřiceti miliónů.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační foto

Článek

"V současnosti jsou dva zájemci o koupi - stále projevuje zájem švýcarská firma UB Corporation v čele s Alexejem Borovikovem. Pokud řekne, že tým chce, dostane ho. Pokud neprojeví zájem, je připraven další zájemce. Jedná se o firmu, kterou zatím nechci jmenovat, ale podepsali jsme s ní smlouvu o smlouvě budoucí," řekl Křížek.

Ten společně s bývalým šéfem Bohemians Michalem Vejsadou nedávno vystoupil z představenstva opavského klubu, se kterým jednali o stěhování do Prahy. Plány ale zkrachovaly.

Fotbalisté čekají na listopadové výplaty

Vedení klubu si s hráči v pondělí vyjasnilo při prvním setkání v letošním roce současnou situaci. Fotbalistům se nelíbí především to, že klub neplní své závazky a stále čekají na listopadovou výplatu. Někteří z nich prý pohrozili i podáním výpovědí.

"Hráči navrhovali, že by trénovali individuálně, dokud nedostanou výplaty. Na to jsme samozřejmě nepřistoupili. Jsme si vědomi závazků, ale nelze to řešit takovým způsobem," prohlásil Křížek, podle kterého by klub mohl vyrovnat dluhy do konce týdne. Kdyby prý hráči přestali trénovat, hrozí jim pokuta.

Bohemians by měli sehrát první přípravný zápas v neděli na turnaji Tipsport Cup proti Jablonci. V té době už bude možná akciovou společnost vlastnit nový majitel. Potenciální vlastník musí podle Křížka převést na účet klubu do sedmého ledna deset miliónů korun a do patnáctého ledna by získal sto procent akcií. Další podmínkou je, že do konce měsíce musí nový vlastník převést na účet dalších dvacet miliónů.

"Není vyloučeno, že se oba subjekty spojí. Bohemku chtějí ještě další dvě firmy, ale ty by do ní vstoupily jen v případě, že by se klub očistil od dluhů," dodal Vejsada.

Reklama