Hlavní obsah

Postřelený trenér Montoya nikdy nebude moci dýchat bez přístrojů

Postřelený fotbalový trenér Luis Fernando Montoya nikdy nebude moci dýchat bez pomoci přístrojů. Lékaři z nemocnice v kolumbijském Medellínu dnes oznámili, že zdravotní stav ochrnutého kouče se s největší pravděpodobností nijak výrazně nezlepší. Sedmačtyřicetiletý Kolumbijec, jenž byl zvolen nejlepším trenérem Latinské Ameriky, byl v prosinci postřelen, když při loupežném přepadení bránil svou manželku.

Článek

Jedna z kulek mu poranila páteř a otec tříletého syna zůstal ochrnutý od krku dolů.

Šance na úplné uzdravení podle lékařů neexistují. "Poškození je trvalé a naděje, že ho budeme moci odpojit od přístrojů, je prakticky nulová," řekl šéf jednotky intenzivní péče medellínské nemocnice Diego Lalinde.

Montoya, jenž v červenci dovedl Once Caldas k senzačnímu vítězství v Poháru osvoboditelů, dnes čeká na to, zda se někdy vrátí z nemocnice domů. Lékaři zvažují možnost, že by ho připojili na přenosný respirátor, aby se mohl vrátit k rodině.

Vzhledem k vysokým nákladům na léčbu chce úspěšnému kouči pomoci Kolumbijská fotbalová federace. Její funkcionáři hodlají peníze na zaplacení účtů získat prostřednictvím charitativního zápasu mezi kolumbijskou reprezentací a výběrem hráčů ze špičkových klubů.

Reklama

Související témata: