Hlavní obsah

Romário se rozhněval na Pelého, nakonec se omluvil

Brazilský fotbalový mistr světa z roku 1994 Romário se omluvil legendárnímu Pelému za výrok, který na jeho adresu pronesl minulý týden. Romário prohlásil, že by Pelé udělal nejlépe, kdyby si ucpal ústa kopačkou. Reagoval tak na slova svého slavného krajana, jenž mu doporučil, aby už raději skončil s kariérou.

Foto: Internet

Romário se Pelému nakonec omluvil.

Článek

"Rád bych se Pelému omluvil za to, co jsem řekl," sdělil Romário novinářům v sobotu před přátelským zápasem v Riu de Janeiro. "Nemyslel jsem to tak. Pelé je pořád král."

Měl by Romário ukončit kariéru?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Hádka mezi oběma Brazilci začala na začátku minulého týdne. Média zveřejnila Pelého výrok, že by Romário, jemuž bude na konci tohoto měsíce 39 let, měl skončit s kariérou, aby se vyhnul ostudě.

V pátek Romário opáčil, že na 90 procent podepíše smlouvu s klubem Vasco da Gama, v němž svou kariéru zahájil. "Když je Pelé zticha, je to básník," řekl Romário novinářům. "Ale jinak říká nesmysly. Je to největší hráč historie, byl naším králem. Ale měl by si radši ucpat pusu kopačkou."

Romário nehraje v žádném klubu od října, kdy ho propustilo Fluminense. Už v uplynulé sezóně se trápil s fyzickou kondicí, měl spory s trenéry a v médiích se objevovaly články o jeho privilegiích oproti ostatním hráčům.

V sobotu se Pelé pokusil celou situaci odlehčit. "Jsem Romáriův fanoušek. Nevím, co mu kdo řekl, ale pravdou je, že jsem byl v rozhovoru dotázán, kdy je nejlepší čas skončit, a já řekl, že na vrcholu kariéry," řekl Pelé.

Dodal, že i on sám mohl hrát déle, ale opustil Cosmos, Santos i brazilskou reprezentaci, když byl šampionem. "Romário si má slova špatně vyložil a rozhněval se. Je poněkud prchlivý, ale já proti němu nic nemám," vysvětlil Pelé.

Reklama