Hlavní obsah

Bubník musí zaplatit do pátku, jinak o Bohemians přijde

PRAHA

Nový majitel Bohemians Praha Gustav Bubník stále nezaplatil fotbalistům ani část z dlužných peněz, a tak mu hrozí, že o akcie brzy přijde. Bývalý vlastník Jiří Křížek mu dal ultimatum do pátku do čtrnácti hodin. "Dali jsme mu poslední šanci, vyplatit hráčům i zaměstnancům výplaty v hotovosti do zítřka do čtrnácti hodin," řekl Křížek na internetových stránkách klubu.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Hráči Bohemians stále čekají na peníze - ilustrační foto.

Článek

"Akcie jsou uložené v depozitu. Pokud Bubník slib nesplní, klub se vrací do rukou Jiřího Křížka," doplnil další z předchozích majitelů Michal Vejsada.

Jak dopadne kauza Bohemians?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Klubu tak ještě víc než dřív hrozí krach. Šéf licenční komise fotbalového svazu Stanislav Rýznar ve středu na ligovém shromáždění v Praze oznámil, že Bohemians jsou jedním ze čtyř klubů, s nimiž zahájí řízení. Pokud se finanční situace do poloviny února nezlepší, mohou "Klokani" přijít o profesionální licenci a bez ní ve druhé lize hrát nemohou. Naděje, jež fanoušci vkládali do bývalé dětské herecké hvězdy, se pomalu rozplývají.

Do příštího pondělí má Bubník uhradit další závazky, na kterých se Křížkem dohodl. "Do 4. února pak musí být na určeném kontě pro potřeby klubu třicet milionů korun," upřesnil Křížek.

"Já budu v představenstvu, pan Křížek v dozorčí radě, abychom měli kontrolu a možnost zatáhnout za ruční brzdu," prozradil Vejsada závěry z dnešní schůzky. Bubník se na ní snažil vysvětlit, proč hráči nedostali slíbené výplaty, přestože v pondělí tvrdil, že peníze již poslal. "Prý nastaly potíže při jejich odesílání," tlumočil Bubníkův argument Křížek.

Fotbalisté tak na svých účtech peníze stále nemají. Klubovým stránkám to před dnešním tréninkem řekl kapitán mužstva Miroslav Obermajer. Bubník se teď sešel s hráči, ale výsledky jednání zatím nejsou známy.

Reklama