Hlavní obsah

Bubník nezaplatil, Bohemku asi bude muset vrátit

Gustav Bubník ani v pátek nesplnil slib daný fotbalistům Bohemians. Peníze na výplaty do Ďolíčku nepřivezl a akcie klubu se tak pravděpodobně vrátí jeho původnímu majiteli Jiřímu Křížkovi. Znechucení hráči podle klubových internetových stránek pohrozili stávkou. K sobotnímu utkání Tipsport Cupu proti Mladé Boleslavi v Horních Počernicích prý nenastoupí.

Článek

Proč slíbené peníze nepřinesl, vysvětloval Bubník tím, že mediální tlak přiměl investora zmrazit všechny finanční prostředky, které chtěl do klubu vložit. Hráči odpověděli tím, že přecházejí na individuální tréninkový plán a v sobotu hrát nebudou.

Zbaví se Bohemians konečně potíží?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Jednání mají pokračovat, ale jeden z bývalých majitelů klubu Michal Vejsada, který má momentálně klubové akcie v držení, už nad prodejem zlomil hůl. "Pan Bubník je podvodník a akcie se vrátí původnímu majiteli panu Křížkovi," řekl ČTK Vejsada. Ve smlouvě o prodeji je totiž klauzule, stanovící neplatnost prodeje v případě, že nebude dodržen platební kalendář, a to se podle Vejsady již stalo.

Důvěra k Bubníkovi trvala krátce

Bubník byl před dvěma týdny v Ďolíčku představen jako nový majitel klubu s tím, že reprezentuje skupinu podnikatelů, která bude klub financovat. Nesplnil však nic z toho, co slíbil, a ani první desetimiliónová splátka dluhů na účty hráčů nedorazila. Brzy po jeho vstupu do klubu se v médiích objevily informace o jeho pochybné finanční situaci, což teď Bubník označuje za hlavní překážku pro příliv peněz do klubu.

Šanci dostanou Ukrajinci

Bohemians hrozí konkurz a šéf licenční komise fotbalového svazu Stanislav Rýznar ve středu na ligovém shromáždění v Praze oznámil, že "Klokani" jsou jedním ze čtyř klubů, s nimiž zahájí řízení. Pokud se finanční situace do poloviny února nezlepší, mohou Pražané přijít o profesionální licenci a bez ní v druhé lize hrát nemohou.

Podle klubových stránek budou v příštím týdnu akcie nabídnuty dalšímu uchazeči, jímž je ukrajinská společnost UB Corporation. Ta vlastní ligový klub SFC Opava a nedávno neúspěšně usilovala o jeho fúzi s Bohemians.

Reklama