Hlavní obsah

Horák do Derby nejde, o Petrouše má zájem Wolverhampton

Fotbaloví obránci Adam Petrouš s Martinem Horákem zatím stále nevědí, kde zahájí jarní část sezóny. O české stopery je zájem v zahraničí, ale jednání ani v jednom případě zatím uzavřena nebyla. Podle manažera Pavla Zíky by k posunu mohlo dojít po víkendu. Horák neuspěl na testech v druholigovém anglickém klubu Derby County, o Petrouše se naproti tomu zajímá Wolverhampton.

Foto: www.slavia.cz

Petrouš možná okusí druhou anglickou ligu.

Článek

S Petroušem už nepočítají v ruské Kazani, proto si fotbalista shání jiné zahraniční angažmá. Největší zájem o něj projevil druholigový anglický Wolverhampton, kde byl někdejší slávista a čtyřnásobný reprezentant v minulých dnech na testech.

Horák byl málo agresivní

"O víkendu hrají mistrák, proto dali Adamovi na víkend volno. Ale pak by se tam zase měl vrátit. Kdyby o něj neměli zájem, tak ho zpátky určitě nezvou," řekl Zíka ČTK s tím, že se Petrouš ocitl i v hledáčku rakouských ligových klubů.

Horák naopak v Derby County podle všeho hrát nebude, i když tam zanechal dobrý dojem. "Martin má nezpochybnitelné kvality, je to skvělý charakter, ale my v současné době hledáme trochu jiného stopera - hlavně agresivního a dominantního," prohlásil na klubových internetových stránkách ředitel klubu Murdo Mackay.

Zájem má Anderlecht

Mistr Evropy do 21 let z roku 2002 je sice smluvně vázaný v Petrohradu, ale český trenér Vlastimil Petržela už o jeho služby zřejmě nestojí. Proto jej umístil na přestupovou listinu. "O Martinovi pořád jednáme, kromě Derby o něj nedávno projevil zájem i jeden ze slavných evropských klubů," poznamenal Zíka.

Podle všeho se o Horáka zajímá bruselský Anderlecht, kde působí i české duo Daniel Zítka - Martin Kolář. "Do konce týdne o Martinovi budeme vědět víc," uvedl Zíka.

Hubník do CSKA Moskva

Olomouckého stopera Romana Hubníka si zase vyhlédl CSKA Moskva, kde českému fotbalu udělal dobré jméno Jiří Jarošík, nyní už součást hvězdné galaxie v londýnské Chelsea. A stoper reprezentační jednadvacítky, kterého CSKA testuje na soustředění v Neapoli, netají, že by se mu ruské angažmá zamlouvalo. Po víkendu by se mělo rozhodnout, jestli v bohatém klubu zakotví.

Poptávka po českých obráncích je také v Rakousku. Kromě Petrouše by v tamní soutěži podle Zíky mohli skončit i olomoucký defenzivní univerzál Radim Kučera a Jiří Novotný, kterému na konci loňského roku vypršela smlouva v ruské Kazani.

Reklama