Hlavní obsah

Místo do Japonska putoval Horváth do nemocnice

PRAHA

Místo odletu do Japonska a polykání tréninkových dávek v klubu Vissel Kóbe ulehl český fotbalista Pavel Horváth do nemocnice. V úterý se na letišti v Ruzyni již odbavil k letu, ale nakonec po dohodě s manažerem Ondřejem Chovancem do Japonska neodcestoval. Vyšetření poté odhalila srdeční arytmii.

Foto: REUTERS

Pavel Horváth ještě v dresu Teplic.

Článek

"Problémy jsem měl již týden předtím a stupňovalo se to. Na letišti jsem se rozhodl, že nepoletím. Z dvanáctihodinového letu jsem měl strach, necítil jsem se dobře," řekl ČTK Horváth.

Devětadvacetiletý záložník poté absolvoval řadu vyšetření, která odhalila srdeční arytmii. "Dnes jsem byl v nemocnici ve Vysočanech a nechali si mě tu na dva dny na pozorování. Myslím ale, že to nevypadá nijak vážně," uvedl Horváth.

Lékaři podle jeho slov vyloučili, že by šlo o infarkt či zánět srdečného svalu. "Asi se mi vrací to, že od 18 let přecházím chřipky. Tři doktoři o tom začali sami mluvit," řekl fotbalista, který prý určitě neodletí do Japonska ani v neděli.

"V pondělí bych měl jít na ergometrii a poté se uvidí. Nějaké soustřední na ostrově Guam, kam letí celek začátkem týdne, nyní neřeším, protože zdraví je přednější. Na trénink je vždy času dost," dodal Horváth.

Skvělý technik s tvrdou ránou a tvůrce hry se v listopadu dohodl s Kóbe na prodloužení angažmá. Po půlročním hostování podepsal v klubu smlouvu na další dva roky.

Reklama