Hlavní obsah

Fotbalistům Bohemians hrozí za stávku postih

PRAHA

Fotbalistům Bohemians Praha hrozí za sobotní stávku trest. Kvůli vnitřní krizi v klubu a nesplněným závazkům majitele hráči odmítli nastoupit k utkání Tipsport Cupu proti Mladé Boleslavi a organizační výbor turnaje již předal podnět disciplinární komisi ČMFS. Její předseda Alexander Károlyi potvrdil, že hráči mohou být potrestáni.

Článek

Zároveň varoval fotbalisty dalších klubů před tím, aby své spory se zaměstnavatelem řešili podobným způsobem jako "Klokani". "Jestliže jim klub dluží peníze, musejí se obrátit především na arbitrážní komisi a ta o jejich nároku rozhodne. Stávka není dobrá cesta, protože narušuje regulérnost soutěže a poškozuje fotbal," řekl Károlyi.

Přitom není rozhodující, zda hráči odmítli nastoupit k ligovému utkání, nebo hrát na turnaji. "Jako členové profesionálního klubu podléhají naší jurisdikci dokonce i v přátelských zápasech. A Tipsport Cup je navíc soutěží, jejíž pořádání schválil fotbalový svaz," řekl Károlyi a potvrdil, že se podnětem organizátorů disciplinárka bude zabývat.

Výši trestu nechtěl předjímat. "Pochopitelně přihlédneme k situaci, která v Bohemians momentálně panuje," našel pro hráče alespoň určitou polehčující okolnost.

Zápas mezi Bohemians a Mladou Boleslaví byl kontumován ve prospěch ligového týmu. Organizační výbor turnaje zatím nerozhodl o dalším působení "Klokanů" na turnaji. Kvůli přetrvávajícím zmatkům ve vršovickém klubu se bude případem zabývat znovu v úterý.

Reklama