Hlavní obsah

Němeček a Drulák zvažují kandidaturu na předsedu ČMFS

PRAHA

S blížícím se termínem uzávěrky kandidatur na funkce ve vedení Českomoravského fotbalového svazu roste napětí. Zatím jediným řádně navrženým kandidátem je prezident Sparty Vlastimil Košťál. Svazové vedení trvá na nesmyslném tajení kandidatur do 25. března. Schválení tohoto utajování prý nebylo na minulém výkonném výboru tak jednoznačné.

Článek

"Vůbec se mi to nelíbí. Argument o stejné startovní čáře je nesmysl. Fotbal je pro lidi a ti mají právo vědět, kdo už oficiálně kandiduje. Nevidím na tom nic špatného, není důvod, aby to leželo zamčené v trezoru. Prostě zase strahovské tajení," řekl Právu Radek Drulák, mluvící z duše novinářům, kteří marně přesvědčovali vedení svazu, že utajováním zavdává jen důvody ke spekulacím.

Pracují na podpoře

Radek Drulák je nespokojený s poměry v českém fotbale a chtěl by je změnit. "V první řadě zprůhlednit, a také bych zprofesionalizoval rozhodčí," uvedl dva z prvních kroků. Rozhodně se neobává konkurence. "Když jsem jednou řekl, že do toho jdu, tak to teď nezměním. Kandidaturu nejen vážně zvažuji, ale usilovně na ní pracuji. Zatím je předčasné hovořit o tom, kdo mě podpoří. Do uzávěrky je ještě spousta času," dodal Drulák.

Kdo by se vám zamlouval jako předseda ČMFS?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Také Václav Němeček neplácl do větru, že hodlá kandidovat na funkci předsedy svazu. "Skutečně kandidaturu vážně zvažuji a pracuji na ní, ale také nehodlám v této době hovořit o detailech a konkrétní podpoře. Na to je čas. Na funkci předsedy bych si troufl. Fotbal rozhodně znám nejen z trávníku a mám nejen zkušenosti ze zahraničí, ale i z manažerské práce," řekl Právu Václav Němeček.

Přestřelil, ale nelituje

Bývalý sudí Milan Knecht sice uznává, že některé výroky například vůči předsedovi disciplinárky Károlyimu nebyly na ověřeném základě, ale nelituje a chybu si nepřipouští, byť mu za nepravdy a pomluvy hrozí trestní stíhání. "S kandidaturou to myslím vážně. Nešlo o formu zviditelnění, jak je mi přičítáno. Mám slíbenu podporu deseti klubů, ale víte, jak to je. Dokud není nic na papíře a neodejde to na svaz jako kandidatura, nemohu si být ničím jistý. Pracuji na tom dál," řekl Právu Milan Knecht s tím, že o jiné funkci než předsednické neuvažuje.

Zatím je velké ticho kolem Vlastimila Sehnala a Pavla Mokrého. Dosavadní první místopředseda svazu prý zatím nebyl nikým osloven, což není pravda. Podle informací Práva z jeho blízkého okolí zvažuje spolupráci s Košťálem, který je dosud jediným skutečným kandidátem, a jak se ukazuje, má skutečně největší podporu. Ten by s ním spolupracoval.

Mokrý může jít do boje o křeslo předsedy i sám, ale na Moravě sice má údajně představu o tom, s kým spolupracovat nechce, nemá však zatím vybrané lidi, s nimiž spolupracovat chce.

Reklama