Hlavní obsah

Jednadvacítka nastoupí v Turecku bez krajánků z bundesligy

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace do jednadvaceti let pojede k přípravnému utkání do Turecka bez krajánků z bundesligy Václava Svěrkoše a Filipa Trojana. Kouč Ladislav Škorpil ale před blížícím se březnovým zápasem evropské kvalifikace proti Finsku otestuje v Istanbulu další adepty širšího kádru.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

"Svěrkoše a Trojana jsme tentokrát nebrali záměrně. Jejich kluby v bundeslize hrají o záchranu a kdybychom je vzali, tak by stejně byli myšlenkami v Německu. Teď by bylo zbytečné tahat je do Turecka," vysvětlil Škorpil na dnešní tiskové konferenci.

Do osmnáctičlenné nominace po delší době pozval plzeňského obránce Václava Procházku, záložníka Lukáše Hlavatého z Brna a mladoboleslavského útočníka Romana Bednáře.

Procházka zastoupí teplického beka Josefa Kaufmana, který v následném kvalifikačním utkání proti Finsku nemůže hrát kvůli žlutým kartám. Dřívější stabilní člen jednadvacítky Hlavatý se do výběru vrací po zlomenině klíční kosti a Bednář dostává šanci v týmu "lvíčat" téměř po roce.

"Bylo by dobré otestovat i další hráče z ligy, ale čas nás tlačí. Před Tureckem musíme znovu zapracovat na stabilizaci a součinnosti v organizaci, při kombinacích a standardních situacích. První kvalifikace s Finskem se blíží," zdůraznil Škorpil. "Sledujeme celou řadu dalších hráčů. Pokud na jaře prokážou formu, klidně se můžou dostat do nominace na Finsko," uvedl Škorpil.

Hráči se před utkáním s Tureckem sejdou v sobotu 5. února v Roztokách u Prahy, během víkendu stihnou tři společné tréninky a v pondělí ráno odletí. O den později je čeká zápas s týmem, který loni v květnu v Mladé Boleslavi porazili 1:0 brankou Petra Mikolandy.

Nominace:
Brankáři: Antonín Buček (Baník Ostrava, 1 start v jednadvacítce/0 branek), Tomáš Grigar (Sparta Praha, 8/0).
Obránci: Radek Dosoudil (Jablonec, 3/0), Roman Hubník (Olomouc, 5/0), Michal Kadlec (Slovácko, 8/1), Martin Klein (Teplice, 7/0), Martin Latka (Slavia Praha, 9/0), Václav Procházka (Viktoria Plzeň, 1/0),
Záložníci: Lukáš Hlavatý (1. FC Brno, 6/0), Tomáš Jirsák (Hradec Králové, 2/0), Lukáš Magera (Baník Ostrava, 7/1), Milan Petržela (Slovácko, 9/0), Tomáš Sivok (Sparta, 13/2), Václav Zapletal (Zlín, 1/0),
Útočníci: Roman Bednář (Mladá Boleslav, 1/0), Aleš Besta (Púchov, 4/1), Petr Mikolanda (Viktoria Žižkov, 6/2), Michal Papadopulos (Ostrava, 6/0).

Reklama

Související témata: