Hlavní obsah

Vyšetřování Viktorie Žižkov se protáhne o dva měsíce

Do konce března prodloužil státní zástupce pro Prahu 3 Petr Cibulka lhůtu pro policii na vyšetření případu korupce ve druholigovém fotbalovém klubu Viktoria Žižkov. Podle žalobce se dosud nepodařilo vyslechnout všechny osoby, které se ke kauze mohou vyjádřit.

Foto: www.fkviktoriazizkov.cz

Vedle bývalého sportovního ředitele Žižkova Ivana Horníka stíhá policie dalších dvanáct osob.

Článek

Policie v kauze Viktorie Žižkov stíhá bývalého sportovního ředitele klubu Ivana Horníka a dalších 12 lidí. Horník podle policie úplatky rozdával, ostatní, tedy rozhodčí a delegáti Českomoravského fotbalového svazu, je brali. Původně bylo stíháno 17 lidí, státní zástupce však poté vyhověl některým stížnostem a čtyři stíhání zastavil.

Vedle Horníka jsou stíháni delegáti Otakar Draštík, Adolf Růžička, Jiří Vlček a rozhodčí Ladislav Míka, Marcel Hábl, Igor Gulajev, Zdeněk Lukes, Pavel Poledník, Zbyněk Pustka, Ladislav Talpa a Karel Vidlák. Posledním stíhaným je rozhodčí Vladimír Pastyřík, plzeňský policista, jehož vyšetřování převzala Inspekce ministra vnitra a plzeňský státní zástupce.

Podle policie jde v případu o řadu zápasů v minulém ročníku první ligy. Výše úplatků byla při jednotlivých utkáních různá, pohybovala se v řádech desetitisíců korun na jeden zápas. Částku si pak většinou rozdělilo několik lidí. Žižkov, který na konci sezóny sestoupil do druhé ligy, potrestala disciplinární komise svazu odečtením 12 bodů.

Reklama

Související témata: