Hlavní obsah

Karlové nečekali prodloužení vlády

PRAHA

Staronové vládce mají fotbalové ankety o Osobnost ligy a Trenéra roku. Stejně jako v minulém roce je ovládli Karel Poborský, respektive Karel Brückner. Ten dokonce triumfoval už počtvrté v řadě. Na stupních vítězů je vedle Fotbalisty roku Pavla Nedvěda doplnil benjamínek Tomáš Jun coby Talent roku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Karel Poborský s trofejí.

Článek

"Jsem sebevědomý," zahájil hodnocení svého vítězství s úsměvem trenér Karel Brückner, který ve dvacetileté historii ankety triumfoval počtvrté v řadě, celkově popáté. "Těžko říct, jestli jsem mohl čekat, že loňské vítězství obhájím," přešel do vážnějšího tónu. "Každopádně je to pro mě krásné ocenění. Moc si vážím toho, že mi mladší a progresivní kolegové dali hlas," přemítal Brückner.

Poborský si vítězství cení

Ani Karel Poborský, který jako první obhájil prvenství v anketě o Osobnost ligy, neměl před včerejším slavnostním vyhlášením na Žofíně myšlenky na vítězství. "Byla by lež, kdybych tvrdil, že jsem si přišel pro obhajobu," říkal dvaatřicetiletý středopolař Sparty Praha. "Rozhodně si tohoto vítězství nesmírně cením, protože v anketě hlasují lidi, kteří tomu rozumí a vědí, o čem je řeč. Byla pro mě čest, slyšet své jméno v takové souvislosti," prohlásil.

Trofej pro Talent roku zvedl nad hlavu jeho spoluhráč ze Sparty i reprezentace Tomáš Jun, který si v klubu v minulém roce vybojoval místo v základní sestavě, během podzimu nasázel deset gólů a odbyl si debut v reprezentačním týmu. "Udělal jsem největší výkonnostní skok během kariéry. Dostával jsem pravidelně šanci a cítil důvěru trenéra. Byla to moje nejlepší sezóna. Vítězství v anketě je krásnou tečkou, moc si toho vážím," usmíval se 22letý útočník, který dorazil na slavnostní večer se spoluhráči z národního týmu, chystajícími se na přátelské utkání ve Slovinsku.

Rosického zastoupila přítelkyně

Většinu z nich na Žofíně doprovázely manželky či přítelkyně. Modelka Radka Kocurová, životní partnerka Tomáše Rosického, dokonce omluveného středopolaře zastoupila při přebírání ceny. Nechyběl ani staronový pár Martin Jiránek-Diana Kobzanová, další reprezentant Radoslav Kováč přišel v doprovodu modelky Kláry Medkové.

Sám dorazil nejlepší útočník ME a druhý v anketě Fotbalista roku Milan Baroš. "Minulá sezóna byla mou nejúspěšnější. Poděkování patří rodičům, fanouškům a také bývalé přítelkyni Evě, která má velký podíl na mém úspěchu," prohlásil kanonýr Liverpoolu.

Reklama