Hlavní obsah

Fotbalisté Mexika vyhráli po 44 letech v Kostarice

Fotbalistům Mexika vyšel ve středu vstup do závěrečné fáze kvalifikace mistrovství světa zóny Severní a Střední Ameriky, když zvítězili 2:1 v Kostarice. Zbavili se tak zlé noční můry, neboť na půdě tohoto soupeře slavili úspěch poprvé od roku 1961.

Článek

Zasloužil se o to záložník Jaime Lozano, který dvěma góly na přelomu osmé a deváté minuty zaskočil nejen domácí hráče, ale i 25 tisíc diváků v San José.

Lozano otevřel skóre parádní ranou levačkou, jíž z volného kopu poslal míč přesně pod břevno. Chvíli poté ho nechali obránci volného a tentokrát zamířil přesně hlavou. S deseti brankami vede Lozano tabulku střelců zóny CONCACAF spolu s krajanem Jaredem Borgettim.

Domácím hráčům se povedlo ještě před poločasem snížit zásluhou útočníka španělské Málagy Paula Wanchopeho, vyrovnat už ale nedokázali. Nová posila Teplic William Sunsing se v kostarickém útoku neobjevila.

Mexiko vede společně se Spojenými státy, které porazily 2:1 Trinidad a Tobago, tabulku, z níž tři nejlepší týmy postoupí na šampionát v Německu.

Kvalifikace MS 2006 - CONCACAF
Kostarika - Mexiko 1:2 (1:2)
Branky: 38. Wanchope - 8. a 9. Lozano. Diváci: 25 000.
Panama - Guatemala 0:0
Diváci: 20 000.
Trinidad a Tobago - USA 1:2 (0:1)
Branky: 88. Eve - 30. Johnson, 55. Lewis.

Maroko vede svou skupinu bez porážky

Maročtí fotbalisté porazili v africké kvalifikaci v Rabatu Keňu 5:1 a vyhoupli se do čela skupiny. Hlavním hrdinou zápasu byl Džavad Zairí. Jednadvacetiletý fotbalista, o němž se začíná mluvit jako o africkém Maradonovi, zaznamenal hattrick.

Kvalifikace MS - Afrika, 5. skupina
Maroko - Keňa 5:1 (2:0)
Branky 12., 39. a 90. Zairí, 46. Diane, 81. Hadži - 90. Otieno. Diváci: 30 000.

Reklama