Hlavní obsah

Ronalda přijde Valentýn na 700.000 eur

PRAHA

Někomu na to stačí kytička a čokoládové srdíčko. Brazilský fotbalista Ronaldo se rozhodl oslavit svátek zamilovaných ve velkém stylu a na zámku Chantilly severně od Paříže dnes uspořádal zásnubní slavnost pro 250 prominentních hostů. Ronaldo na sebe nechal trochu čekat a spolu se snoubenkou dorazil až dvě hodiny poté, co byl zámek uzavřen pro normální smrtelníky, aby je a jejich hosty mohl přivítat.

Foto: ČTK/AP

Brazilec Ronaldo

Článek

Navíc zklamal asi dvě stovky zvědavců, kteří na něj v dešti čekali, a do zámku proklouzl vchodem přes park. Na programu večera byly koktejl a večeře, ale hosté si v případě zájmu mohli prohlédnout také umělecké poklady, které zámek skrývá. Podle brazilského tisku přijde Ronalda párty na 700.000 eur (přes 23 milionů korun).

Původně se v romantickém prostředí jednoho z nejprestižnějších francouzských zámků dokonce chystal říci své nové lásce ano, ale ukázalo se, že svatbu s modelkou Daniellou Cicarelliovou trochu uspěchal. Jednak ještě neuplynul předepsaný rok od rozvodu s jeho první ženou a za druhé nesplnil měsíční lhůtu pro svatební ohlášky.

Ronalda však takové "malichernosti" od jeho rozhodnutí neodvrátily. A když už měl pronajatý zámek za 20.000 eur (asi 660.000 korun) a objednané soukromé letadlo pro spoluhráče z Realu Madrid, tak plán nezměnil. Jen svatební obřad nahradily zásnuby, a to ještě jen v oficiálním prohlášení. "Ronaldo i Daniella považují dnešek za svůj svatební den," prozradil agentuře AP hráčův agent David Espinar.

Na Paříž nemá Ronaldo dobré vzpomínky

Za místo zásnub si Ronaldo vybral Paříž, přestože na ni nemá zrovna příjemné vzpomínky. Nedaleko odtud v St. Denis prožil možná nejhorší den svého života. V červenci 1998 za záhadných okolností zkolaboval těsně před finálovým zápasem mistrovství světa. Nakonec přece jen nastoupil, ale byl jen stínem velkého fotbalisty a Brazílie prohrála s Francií 0:3. O dva roky později se v Paříži léčil z vážného zranění kolena a hlavou se mu honily chmurné myšlenky na konec kariéry.

Dnes však myslel na příjemnější věci a nelitoval peněz, aby se i jeho hosté cítili skvěle. Jen květinová výzdoba ho prý přišla na 70.000 eur (asi 2,3 milionu korun). A to ještě největší kus práce za něj udělal už v 17. století Andre de Notre, proslulý zahradní architekt, který kolem zámku vytvořil podobný park jako ve Versailles.

"Pro nás je to klasická recepce, jakých tady ročně máme asi dvacet," citovala agentura AFP představitele správy zámku Frédérika Nancela. Vedle pronájmu na večer bez pohoštění za 20.000 eur stojí volný přístup do zahrad, který si Ronaldo samozřejmě také dopřál, dalších 27.000. Nancel prozradil, že Ronaldo nešel do Chantilly naslepo. V minulých měsících prý zámek několikrát navštívil "jako normální turista, který si u vchodu koupil vstupenku".

Dárek zůstává tajemstvím

Ronaldo s Daniellou přiletěli do Paříže hned v neděli po utkání Realu v Pamploně a speciál se spoluhráči přistál v Orly dnes v pravé poledne. Třiašedesát limuzín, které zapůjčila firma Audi jako jeden ze sponzorů Realu, pak přiváželo na zámek i další slavné hosty. Mezi pozvanými byl i sedminásobný mistr světa v závodech formule 1 Němec Michael Schumacher.

Jaký dárek pro svou vyvolenou Ronaldo přichystal, zůstává tajemstvím. Jisté je jen to, že pro každého z hostů byly připraveny luxusní kubánské doutníky s monogramem zamilovaného páru R. a D. A o hudební doprovod se bude starat populární britský DJ Fat Boy Slim. Ani horentní náklady na celou akci však neumožnily Ronaldovi a jeho hostům dělat si na zámku, co je napadne. Zakázány jsou totiž tanec i kouření.

Další podrobnosti pronikají přes zámecké zdi jen obtížně, neboť novináři mají vstup zakázán. Ronaldo totiž podle agentury Reuters prodal exkluzivní práva španělskému časopisu Hola! za 400.000 eur (přes 13 miliónů korun). Víc než polovina nákladů na zásnubní párty se mu tak rázem vrátí. Ve Francii jinak vzbudila celá paráda jen vlažný zájem. Tisk o ní informoval spíš střídmě a na sportovním zpravodajském televizním kanálu Infosport se o ní dnes neobjevila ani zmínka.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články