Hlavní obsah

Policie zatkla muže, který údajně postřelil trenéra Montoyu

PRAHA

Kolumbijská policie ve čtvrtek oznámila, že zatkla muže, který pravděpodobně v prosinci postřelil bývalého kouče klubu Once Caldas Luise Fernanda Montoyu. Luis Alberto Toro, jeden ze šesti podezřelých z loupežného přepadení, byl zatčen ve středu na blíže neurčeném místě v Kolumbii, uvedla v prohlášení státní policie.

Článek

Montoya, který v červenci dovedl Once Caldas k vítězství v Poháru osvoboditelů, byl postřelen dvěma kulkami 22. prosince před svým domem, když se pokoušel chránit svou ženu před lupiči. Jedna z kulek zasáhla Montoyovu páteř a zapříčinila jeho ochrnutí. "Když Montoya viděl, že je jeho žena napadena, vmísil se do incidentu a udělal pohyb k Torovi, který okamžitě zareagoval střelbou," uvádí se v policejním prohlášení.

Zbylých pět podezřelých bylo zatčeno během uplynulých dvou měsíců. Všichni shodně označili za střelce právě Tora. Všichni budou obviněni z loupeže, nelegálního držení střelné zbraně, ze spiknutí za účelem spáchání trestného činu a z pokusu o vraždu. Mezi zatčenými je i žena policejního důstojníka.

Poté, co byl sedmačtyřicetiletý Montoya více než měsíc v kritickém stavu, opustil před dvěma týdny jednotku intenzivní péče. Stále je však napojen na dýchací přístroj.

Vítězství jeho svěřenců v Poháru osvoboditelů bylo jedním z největších překvapení v historii soutěže. Once Caldas se stal teprve druhým kolumbijským klubem v historii, který dosáhl až na jihoamerický klubový trůn. Montoya po úspěchu rezignoval na post trenéra s tím, že chce více času trávit s rodinou.

Reklama

Související témata: