Hlavní obsah

Fotbalisté Bohemians se neodvolali, ve druhé lize končí

PRAHA

Fotbalový klub Bohemians Praha definitivně končí ve druhé lize. Správce konkurzní podstaty Vladimír Huml se do pondělní půlnoci neodvolal proti rozhodnutí licenční komise ČMFS, která klubu kvůli velké zadluženosti 28. února odebrala profesionální licenci. Informaci na oficiálních internetových stránkách klubu potvrdil předseda licenční komise Stanislav Rýznar. "Na svaz žádné odvolání nedorazilo," uvedl.

Foto: internet

DEFAULT TITLE

Článek

Správci konkurzní podstaty žádný investor nezaručil, že má finanční prostředky na vyplacení věřitelů a na koupi klubu. Proto nedošlo k odvolání a Bohemians, kteří fotbalovým subjektům dluží přibližně patnáct milionů korun, definitivně přišli o profesionální licenci. Bez ní ve druhé lize hrát nesmějí.

"Poté co poslední skupina investorů, která měla zájem Bohemians odkoupit, od jednání odstoupila, nebyl důvod odvolání podávat," řekl Huml. Podle jeho slov bude nyní jeho úkolem co nejlépe zpeněžit konkurzní podstatu.

"Tou jsou hlavně práva na hráče. To je potřeba udělat co nejrychleji, dokud mají nějakou hodnotu a je jich třináct," pokračoval Huml, jehož prací bude i nadále hledat investora, který by vstoupil do Bohemians a hrál ve třetí lize.

Soutěž se tak dohraje bez vršovického klubu a všechny jeho předchozí výsledky budou anulovány. Pokud chtějí Bohemians nastoupit od nové sezony alespoň do třetí nejvyšší soutěže ČFL, musí případný investor do začátku června zaplatit pokutu tři miliony korun. Když se tak nestane, spadnou Bohemians do třetí třídy, nejnižší pražské soutěže.

Reklama