Hlavní obsah

Němeček nebude kandidovat, dokud nezíská podporu

Fotbalový internacionál Václav Němeček stále nehodlá oznámit, zda se bude ucházet o post předsedy fotbalového svazu. Podle svých slov se nebude cítit dalším kandidátem na předsedu až do chvíle, než získá potřebnou podporu. O novém předsedovi fotbalového svazu se bude rozhodovat na valné hromadě svazu, která se uskuteční 15. dubna.

Foto: internet

Václav Němeček.

Článek

Němeček pro ČTK přiznal, že svou kandidaturu stále pouze jen zvažuje. "Nemůžu přece prohlásit, že budu na valné hromadě na předsedu kandidovat do chvíle, než bych cítil potřebnou podporu. A potřebná podpora neznamená jen oficiální nominace od části klubů, okresů nebo krajů," vysvětlil svůj současný postoj Němeček.

Zamlouval by se vám Václav Němeček jako předseda ČMFS?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Až se prý rozhodne pustit do závěrečného boje, okamžitě o tom bude informovat na tiskové konferenci, jako nedávno jeho bývalý spoluhráč Ivan Hašek. "Teď by to všechno ale byly zatím jen předčasné úvahy," řekl Němeček a zůstal tak zatím jen v okruhu těch, kteří o kandidatuře uvažují.

Jediným oficiálním kandidátem zatím zůstává sparťanský prezident Vlastimil Košťál. Zájem kandidovat ohlásili v médiích vedle Haška také brněnský funkcionář Vlastimil Sehnal, někdejší rozhodčí Milan Knecht, ale i Radek Drulák, který dnes popřel spekulace, že se kandidatury vzdal. Zatím jediným mužem, který kandidovat nebude, tak je veřejnosti neznámý manažer Jaromír Kvasnica.

Oficiálně na předsedu svazu mohou kandidovat pouze ti funkcionáři, kteří splní všechny potřebné formality. Základní podmínkou je, že kandidáta nominuje sedm klubů od divize výše, čtyři okresní, nebo dva krajské fotbalové svazy.

Reklama