Hlavní obsah

Na předsedu fotbalového svazu kandiduje i Mokrý

PRAHA

Pavel Mokrý je dalším kandidátem na předsedu fotbalového svazu. Současný první místopředseda svazu za Moravu to oznámil v prohlášení zaslaném ČTK. Volba předsedy Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) se uskuteční na valné hromadě 15. dubna.

Článek

Mokrý bude ve volbách spoléhat především na podporu ze "své" Moravy. Ke kandidatuře ho vyzvali delegáti únorové valné hromady moravské komory ČMFS v Olomouci. Mokrý si vzal dva týdny na rozmyšlenou a nyní se rozhodl vytáhnout do boje o předsednické křeslo.

"Na základě doporučení řady klubů, krajských a okresních fotbalových svazů i závěru aktivu moravské komory jsem se rozhodl přijmout kandidaturu na předsedu ČMFS," řekl ČTK Mokrý. Žádné podrobnosti neuvedl. "Své představy o dalším směřování fotbalu v České republice veřejnosti sdělím v nejbližších týdnech," prohlásil.

Jediným oficiálním kandidátem na svazového předsedu je zatím prezident Sparty Vlastimil Košťál, který jako první splnil všechny formality a stanovy ČMFS.

Svůj úmysl ucházet se o funkci předsedy už potvrdili také internacionálové Ivan Hašek s Radkem Drulákem, šéf 1. FC Brno Vlastimil Sehnal a někdejší rozhodčí Milan Knecht. Kandidaturu zvažuje další z internacionálů Václav Němeček.

Oficiálně na předsedu svazu mohou kandidovat pouze ti funkcionáři, kteří splní všechny potřebné formality. Základní podmínkou je, že kandidáta nominuje sedm klubů od divize výše, čtyři okresní, nebo dva krajské fotbalové svazy.

Vedle Košťála jsou už známá další jména oficiálních kandidátů na funkce tří svazových místopředsedů a do výkonného výboru svazu. O posty místopředsedů se budou ucházet Ladislav Malý s Jaroslavem Vackem, do výkonného výboru kandidují Josef Hadraba, Rostislav Votík, Vladimír Blažej, František Hrdlička, Radomil Procházka a Jaroslav Starka. Uchazeči o vrcholné svazové funkce mohou své přihlášky posílat do půlnoci 24. března.

Reklama