Hlavní obsah

Mourinho se chystá na válku se zástupci UEFA

PRAHA

Kouč londýnské Chelsea José Mourinho chystá právní kroky proti šéfovi rozhodčích UEFA Volkeru Rothovi, pokud ten nevezme zpět své prohlášení, ve kterém Portugalce nazval nepřítelem fotbalu. Roth se tak vyjádřil poté, co švédský rozhodčí Anders Frisk oznámil ukončení rozhodcovské kariéry. Friskovi a jeho rodině hrozili někteří příznivci Chelsea smrtí.

Článek

Německý šéf komise rozhodčích nemířil svoji kritiku jen výhradně na Mourinha, nýbrž na všechny fotbalové činovníky, kteří svými pobuřujícími poznámkami vyvolávají obecné nepřátelství.

"S ohledem na prohlášení pana Rotha vidím jen dva způsoby řešení. Buď se omluví nebo ho zažaluji," říká v prohlášení pro portugalská média José Mourinho. Kouč londýnského lídra Premier League tvrdě kritizoval výkon švédského arbitra v úvodním duelu osmifinále Ligy mistrů na hřišti FC Barcelona.

"Je škoda, že se Frisk rozhodl odejít z fotbalu," tvrdí ale Mourinho. "Pokud toto rozhodnutí vzešlo z kritiky řízení v Barceloně, zdá se mi to divné," diví se. "K podobným situacím dochází dennodenně na celém světě, je to normální situace," dodal Portugalec.

Frisk nechce být jako lovná zvěř

Frisk si za svým rozhodnutím stojí a v britském Daily Telegraphu se nechal slyšet: "Cítím se jako lovná zvěř, což se mi vůbec nelíbí. Nikdy nevíte, co mohou někteří jedinci provést," řekl švédský rozhodčí.

O rozhodnutí Friska stále panují pochyby. Není jisté, že kritika kouče Chelsea byla tím nejdůležitějším faktorem. "Tak zkušený rozhodčí jako pan Frisk by neudělal tak drastické rozhodnutí jen kvůli kritice svého výkonu po zápase Barcelona - Chelesa," myslí si José Mourinho. "Pokud jsou za tím jiné důvody, rád bych je znal," dodává.

Rezignace Anderse Friska ještě více ochladila vztahy mezi Chelsea a zástupci UEFA. Chelsea v oficiálním prohlášení odsoudila výhružky vůči Friskovi a požádala UEFU o setkání. Na tom by si se zástupci Evropské fotbalové federace chtěl vše vyjasnit šéf Chelsea Peter Kenyon. K setkání by mohlo dojít před pátečním losováním čtvrtfinále Ligy mistrů ve Švýcarsku.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články