Hlavní obsah

Hašek podal formální kandidaturu na předsedu svazu

PRAHA

Ivan Hašek vstoupil do další fáze boje o křeslo předsedy Českomoravského fotbalového svazu. Fotbalový internacionál v úterý oznámil, že svou kandidaturu na šéfa svazu podal písemnou formou. Aby o něm 15. dubna rozhodovali delegáti valné hromady, musí být jeho kandidatura ještě potvrzena svazovým sekretariátem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ivan Hašek

Článek

Pak by se Hašek stal teprve druhým mužem, jehož kandidaturu fotbalový svaz administrativně posvětil. Prvním se stal již dříve Vlastimil Košťál, zájem kandidovat prostřednictvím médií oznámili svazový místopředseda Pavel Mokrý, hráčský agent Radek Drulák, brněnský šéf Vlastimil Sehnal a bývalý rozhodčí Milan Knecht.

Generální sekretář fotbalového svazu Petr Fousek uvedl, že Haškova kandidatura skutečně došla a ihned ji prý dal k posouzení právnímu oddělení svazu. "Tak to činíme s každým došlým návrhem, aby byla co nejdříve oficiálně oznámena na svazovém internetu," vysvětlil svazový činovník. Punc oficiality tak bude mít Haškova kandidatura každým dnem, zřejmě již ve středu.

Hlavní podmínkou danou stanovami ČMFS je, že kandidáta na předsedu navrhne sedm klubů od divize výše, nebo dva krajské či čtyři okresní fotbalové svazy. "Navíc musí obsahovat souhlas kandidáta s navržením, jeho osobní údaje a také stručný fotbalový životopis," uvedl Fousek.

Spustil internetové stránky

Hašek kandidaturu podal přesně měsíc před volbami a současně spustil své internetové stránky na adrese www.ivanhasek.cz. V úterý uvedl, že s naplněním počtu navrhujících organizací potíže neměl. "Další stále dochází podle toho, jak navštěvuji okresní a krajské organizace. Do voleb bude moje podpora určitě dostatečně široká, abych na valnou hromadu mohl jít se stejnými možnostmi jako další kandidáti," řekl jednačtyřicetiletý Hašek.

Vedle Košťála jsou jasní i další aspiranti na práci ve výkonném výboru. Na post místopředsedy kandidují Ladislav Malý (kandidát za Čechy), současný místopředseda Jaroslav Vacek (za kluby 1. a 2. ligy), členy třináctičlenného orgánu by se chtěli stát také Rostislav Votík (kandiduje na předsedu řídící komise pro Čechy), nově Dalibor Kučera (na předsedu řídící komise pro Moravu), současný člen Josef Hadraba a Vladimír Blažej (oba za kraje a okresy z Čech).

Za kluby obou nejvyšších soutěží chtějí aspirovat na práci ve výkonném výboru kluboví činovníci František Hrdlička (Teplice), Radomil Procházka (České Budějovice) a Jaroslav Starka (Příbram).

Reklama