Hlavní obsah

ČMFS si na postup vyšetřování korupce ve Spartě nestěžuje

PRAHA

Fotbalový svaz nepodal stížnost proti rozhodnutí policie odložit trestní řízení ve věci podezření z korupce v pražské Spartě. Předseda disciplinární komise Alexander Károlyi řekl, že právní analýza, kterou svaz zadal advokátní kanceláři, neshledala žádné porušení zákona. Právníci se shodli se závěrem vyšetřovatelů, že v kauze Sparty není žádný důvod zahájit trestní stíhání.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

Policie v minulém týdnu ukončila několikaměsíční vyšetřování letenského klubu a případ odložila s tím, že se podezření z korupce nepotvrdilo. Nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová v úterý řekla, že si spis vyžádá ke kontrole. Dodala však, že je to u důležitých kauz tradiční postup a že předpokládá, že rozhodnutí je v pořádku.

Károlyi prohlásil, že stížnost by měla jen formální charakter. Upozornil však na to, že případ není definitivně uzavřen. "Trestní řízení bylo jen odloženo, nikoli zastaveno. To znamená, že pokud by se objevily nové skutečnosti, nic nebrání tomu, aby vyšetřování pokračovalo," vysvětlil Károlyi.

Disciplinární komise se už seznámila s policejním spisem a na čtvrtečním zasedání rozhodne, jestli se Spartou zahájí řízení. Disciplinárka může vynést trest i v případě, že nebyl spáchán trestný čin. Bude totiž zkoumat, zda nebyly porušeny fotbalové normy. Za to může uložit trest v podobě odpočtu až dvanácti bodů, pokutu do půl milionu korun a dvouletý zákaz činnosti.

Reklama