Hlavní obsah

Odvolací komise potvrdila trest pro Vítkovice

PRAHA

Odvolací a revizní komise fotbalového svazu potvrdila na úterím zasedání v plném rozsahu trest za korupci, který vynesla disciplinární komise pro druholigový klub z Vítkovic. Po jednání o tom informoval Vítězslav Pavlusek z tiskového oddělení svazu.

Foto: koláž Sport.cz

fotbalová korupce

Článek

Další případy byly odloženy: rozhodčí Michal Beneš a Jiří Vodička zaslali omluvenku od lékaře, jejich kolegovi Jaroslavu Gruberovi se porouchal automobil.

Vítkovice za podíl svých funkcionářů na korupčním skandálu v profesionálních soutěžích přijdou po skončení ročníku o devět bodů. Navíc musejí zaplatit pokutu 300.000 korun.

S vítkovickým případem byl spojován také Gruber, jenž dostal dvouletý distanc a pokutu 50 tisíc korun. Podle disciplinární komise se provinil tím, že před utkáním proti Mostu neodmítl vítkovickou pobídku k ovlivnění zápasu.

Vodička a Beneš obdrželi v prosinci roční tresty a padesátitisícové pokuty za to, že pomáhali spoluvytvářet korupční prostředí. Jejich případy už odvolací komise odročila podruhé, příště ale verdiktu neujdou. Na dalším jednání komise rozhodne už bez ohledu na jejich případnou nepřítomnost.

Reklama

Související témata: