Hlavní obsah

Sehnal na předsedu ČMFS kandidovat nebude

Šéf brněnského klubu a senátor Vlastimil Sehnal nebude kandidovat na předsedu Českomoravského fotbalového svazu. V prohlášení, které jen několik hodin před uzávěrkou přihlášek poskytl ČTK, oznámil, že podpoří Pavla Mokrého, jenž má podle jeho slov podobný cíl a navíc větší podporu moravské části fotbalového svazu.

Foto: čtk

Vlastimil Sehnal.

Článek

Sehnal byl dlouho považován za největšího rivala Vlastimila Košťala. Dnes prozradil, že jeho kandidatura byla především reakcí na Košťálův výrok o tom, že se s korupcí ve fotbale nikdy nesetkal. Podobné postoje k úplatkářské sféře prý viděl i u dalších členů výkonného výboru.

"Jejich chování jsem chápal jako pro fotbalové hnutí naprosto nepřijatelné a zničující. Místo pokání a pokory přišlo zlehčování korupce, bagatelizace, neupřímnost a arogance přistižených rozhodčích a činovníků," přidal další argumenty pro svou kandidaturu.

Když ale moravská komora rozhodla podporovat na nejvyšší funkci současného místopředsedu Pavla Mokrého, chápal to prý jako odmítnutí svého projektu. Dnes se přesto rozhodl Mokrého sám podpořit. "Jeho program a rétorika není tak konfrontační a zásadní jako moje, ale sleduje stejný cíl," vysvětlil Sehnal.

"Volba by neměla být vyřazovacím systémem mnoha kandidátů, ale konsensuální důstojnou volbou mezi programy a jejich nositeli, která nepovede k rozdělení fotbalového hnutí, ale naopak k jeho sjednocení," uzavřel své prohlášení.

Reklama