Hlavní obsah

Sazka odmítá výroky Košťála

PRAHA

Vedení Sazky reagovalo ve čtvrtek na některé výroky kandidáta na předsedu ČMFS Vlastimila Košťála, které pronesl na své tiskové konferenci. Ve svém prohlášení například odmítá nařčení, že by Sazka kvůli splátkám emisí obligací zadržovala půl miliardy korun, která náleží jejím akcionářům, a tudíž by sportu chyběly.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Generální ředitel společnosti Sazka Aleš Hušák

Článek

"Tyto prostředky nejsou majetkem Sazky, ale akcionářů. Nemůžeme je ani zadržovat, ani rozhodovat o jejich využití. Směřují do sportu tak, jak akcionáři rozhodnou. A to tak, aby pokryly jak jejich potřeby, tak i splátky emise obligací," píše se v prohlášení.

ČMFS je členem ČSTV, který dostává nejvíc a prostředky rozděluje podle rozhodnutí svých členů. Do fotbalu konkrétně směřuje 70 miliónů prostřednictvím ČMFS a další stovky miliónů přes okresní fotbalové svazy, které rozhodují o jejich využití. Využívány jsou především pro mládež a malé kluby.

O tyto peníze Vlastimilu Košťálovi podle Sazky jde. "Vidí se v roli Mikuláše, který rozhoduje o tom, kdo peníze dostane a kdo ne," cituje prohlášení generálního ředitele Sazky Aleše Hušáka. Ten se netají svojí i na veřejnost proklamovanou podporou Ivana Haška, kterého považuje za nejvhodnějšího kandidáta, ale neorganizuje mu volební kampaň. Má však signály o tom, že Košťál uvažuje o osamostatnění fotbalu od ČSTV, a vyzývá Košťála, aby to veřejně popřel.

Co se týká Sazka Areny, Hušák v prohlášení připomíná, že stát její výstavbu nepodpořil, ale podařilo se ji postavit i v šibeničních termínech. Fotbalu by pak přál, aby vláda, co se týká výstavby Národního stadiónu, změnila svůj názor, protože český fotbal by si důstojný stánek zasloužil.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články