Hlavní obsah

Na místopředsedu ČMFS kandiduje Luboš Kubík

Luboš Kubík je třetím bývalým reprezentantem, který chce českému fotbalu vrátit kredit. Po Ivanovi Haškovi a Pavlu Kukovi podal ve čtvrtek na Strahově svou kandidaturu a stal se osmým uchazečem o tři místopředsednická křesla. Mezi zatím nezaregistrovanými uchazeči figuruje ještě jeden někdejší reprezentant, v současné době sportovní ředitel brněnského klubu Karel Jarůšek.

Foto: PRÁVO

Luboš Kubík.

Článek

Jednačtyřicetiletý Kubík patřil v devadesátých letech k vůdčím osobnostem fotbalové reprezentace a v sedmi zápasech ji dokonce vedl jako kapitán. V roce 1996 byl členem stříbrného týmu na mistrovství Evropy. Zkušenosti sbíral i v zahraničních klubech, s Fiorentinou si dokonce zahrál ve finále Poháru UEFA.

Ještě předtím vzbudil pozornost fotbalové veřejnosti, když v roce 1988 spolu s Ivo Knoflíčkem emigrovali. Později byl jeho pobyt v zahraničí legalizován. Kubík na závěr kariéry okusil i fotbal ve Spojených státech. Podle dostupných informací v současné době podniká v golfu.

Čím dál více kandidátů

Kandidátka se rozšiřuje i na dalších místech. Bývalý šéf jabloneckého klubu Pavel Marek, který původně kandidoval jen na místopředsedu, se teď bude ucházet i o křeslo člena. Pět přihlášek má zatím jen podobu faxu a svaz čeká na to, až přijde originál dopisu.

V této fázi jsou bývalý reprezentant a později trenér Karel Jarůšek, jeho kolega z vedení brněnského klubu Radek Bělák, blšanský ředitel Jindřich Rajchl, předseda klubu v Mladé Boleslavi Josef Dufek a předseda jihočeského svazu Milan Haškovec.

Seznam kandidátů může doznat ještě dalších změn, přestože uzávěrka byla ve čtvrtek o půlnoci. Rozhodující pro podání přihlášek je totiž otisk poštovního razítka.

Reklama