Hlavní obsah

Fanoušci zkoušejí přemluvit Abramoviče, aby koupil Bohemians

PRAHA

Fanoušci finančními problémy sužovaného klubu Bohemians Praha upnuli svoje naděje směrem k britským ostrovům. Rozhodli se oslovit majitele londýnského klubu FC Chelsea Romana Abramoviče. Ruský miliardář se nechal slyšet, že by rád koupil další fotbalový klub. Spekulace mluvily o španělské La Coruni, což se příznivci Bohemians pokusí změnit.

Foto: chukotka.org

Bohemku ma zachránit ruský miliardář Roman Abramovič - ilustrační foto.

Článek

"Řekl jsem si, že to zkusím. Za to nic nedám, jsou to jen minimální náklady. Prostě jsem dal dohromady pár vět a nechal to přeložit do ruštiny a dopis jsem poslal jsem na adresu Chelsea," líčí na stránkách fandů FC Bohemians příběh o hledání pohádkového dědečka Jiří Uchytil, fanoušek Bohemky.

Koupí Roman Abramovič Bohemians?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Na netradiční myšlenku přišel před měsícem a půl poté, co podobné návrhy padaly na diskuzním fóru Bohemians. "Česky napsaný text jsem dal přeložit do ruštiny. Ujala se toho jedna má známá překladatelka, která obchoduje s Ruskem. Dal jsem jí za to bonboniéru a dopis jsem následně doporučeně odeslal do Anglie. Hledal jsem, zda někde nenajdu londýnskou adresu pana Abramoviče, nakonec jsem se rozhodl poslat to na stadión Chelsea," vypráví na stránkách fc-bohemians.cz Jiří Uchytil.

Příznivci vršovického celku nedávno přišli se záchranným plánem, který v České republice nemá obdoby. Založili nástupnický subjekt Družstvo fanoušků Bohemians (DFB). Jeho výchozím cílem je, aby se "klokani" příští sezónu hráli Českou fotbalovou ligu, třetí nejvyšší soutěž. K tomu má pomoci sbírka.

Bohemians mají značné finanční potíže. Fotbalovému svazu za odstoupení z druhé ligy musejí uhradit tři milióny korun, fotbalovým věřitelům pak částku blížící se 15 miliónům.

Fanoušci chtějí o finanční pomoc požádat i bývalé úspěšné hráče tradičního klubu, částkou 30 tisíc korun přispěl i reprezentační obránce Martin Jiránek [celý článek]. Na kontě DFB je v současnoti již částka 700 tisíc korun.

Reklama