Hlavní obsah

Zeštíhlený Maradona kritizuje Beckenbauera i Pelého

O jedenáct kilogramů už zhubnul bývalý argentinský fotbalový hrdina Diego Maradona od operace, při níž mu lékaři počátkem března podvázali žaludek. Podle jednoho z chirurgů, který zákrok v kolumbijské Cartageně provedl, by mistr světa z roku 1986 mohl do konce roku shodit dalších 40 kilo. Před operací vážil 168 centimetrů vysoký Maradona kolem 120 kilogramů.

Článek

"Diegovi se vede dobře, cvičí a hubne podle plánu. Jeho zdravotní stav je teď výborný," řekl podle agentury AP lékař Abraham Ganemque. Maradona u něho byl na prohlídce naposledy v pondělí, než odletěl do Venezuely na setkání s prezidentem Hugem Chavézem.

Maradona se v posledních letech potýkal s vážnými zdravotními problémy, které způsobovaly jeho drogová závislost i nadváha. Před rokem se slavný hráč dokonce ocitl v ohrožení života.

Beckenbauer se do všeho míchá, Pelé vše pokazí

Nyní už je Maradonovi zřejmě výrazně lépe. Během návštěvy Venezuely slovně napadl další fotbalové legendy Franze Beckenbauera a Pelého. "Beckenbauer se do všeho míchá a připravil Jihoafrickou republiku o mistrovství světa 2006," řekl Argentinec na adresu slavného "Císaře", jenž je šéfem organizačního výboru šampionátu, který bude v příštím roce hostit Německo.

"Beckenbauer i Pelé vždycky všechno pokazí. Já nikdy nebudu jako oni, mě za psacím stolem neuvidíte," uvedl Maradona, jehož místo funkcionářské dráhy láká trénování. Ve Venezuele by měl v pátek slavnostním výkopem zahájit mistrovství Jižní Ameriky hráčů do 17 let.

Reklama