Hlavní obsah

Fotbalista Reiter přestoupil z Olomouce do Chicaga

PRAHA

Kanonýr slovenské fotbalové reprezentace Lubomír Reiter ukončil své čtyřleté působení v Sigmě Olomouc. Jednatřicetiletý útočník se v poslední den přestupního termínu stal novou posilou klubu Chicago Fire, který hraje ve Spojených státech profesionální soutěž Major League Soccer.

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Ilustrační foto

Článek

Hráč se zámořskému klubu upsal na jeden rok a nyní už jen čeká na vyřízení pracovního povolení. "Luboš od nás měl už delší dobu příslib, že v případě zajímavé zahraniční nabídky může odejít, a jeho Amerika lákala," řekl sportovní ředitel Sigmy Jiří Kubíček. Přestupová částka zůstala obchodním tajemstvím.

Olomouc přišla odchodem Reitera o 31 gólů, které slovenský fotbalista po svém příchodu ze Žiliny na Hané během necelých čtyř let nastřílel. Na jaře však neměl jisté místo v sestavě. "Ale oslabení to určitě je, jde přece o kvalitního reprezentanta s dobrou koncovkou. Zbyli nám však ještě čtyři útočníci a věřím, že si s tím nějak poradíme," doplnil trenér Petr Uličný.

Reiter má mužstvu, v němž kdysi hrál i bývalý internacionál Luboš Kubík, pomoci do play off. V loňské sezoně skončilo Chicago ve Východní konferenci MLS páté a účast ve vyřazovacích bojích mu unikla.

Reklama

Související témata: