Hlavní obsah

Český fotbal bude mít v Poháru Intertoto opět tři zástupce

PRAHA

V letním fotbalovém Poháru Intertoto bude mít v příští sezóně český fotbal opět trojnásobné zastoupení. Generální sekretář ČMFS Petr Fousek v pátek oznámil, že UEFA stejně jako v předchozích letech vyhověla české žádosti o zvýšení kvóty.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Jan Nezmar ze Slovanu Liberec (vpravo) a Tomasz Waldoch ze Schalke 04 v odvetě semifinále Poháru Intertoto - archivní foto.

Článek

Na rozdíl od některých jiných zemí je totiž v České republice o tuto soutěž, z níž lze postoupit do Poháru UEFA, velký zájem. Přání hrát projevilo devět klubů - Příbram, Slavia, Olomouc, Zlín, Slovácko, Liberec, Mladá Boleslav, Ostrava a Teplice. Pochopitelně jen v případě, že nepostoupí do Ligy mistrů, nebo Poháru UEFA. Trojici reprezentantů určí závěrečná tabulka.

"Jeden tým bude hrát hned v prvním kole, další dva se do soutěže zapojí ve druhém kole," řekl Fousek.

V minulé sezóně se v letní soutěži představily Teplice, Zlín a Liberec. Teplice neuspěly ve druhém kole s ruskou Jaroslavlí, Zlín vypadl ve třetím s Atlétikem Madrid. Nejdále došel Liberec, ve finále soutěže však prohrál se Schalke a na účast v Poháru UEFA nedosáhl. Tam spolu s jeho přemožitelem postoupily španělský Villarreal a Lille z Francie.

Podle Fouska se připravuje reforma Poháru Intertoto. Do Poháru UEFA by z této soutěže mělo v budoucnu postupovat jedenáct týmů.

Reklama