Hlavní obsah

Petržela odmítl post trenéra ruské reprezentace

Trenér Vlastimil Petržela mohl nahradit na postu kouče ruských fotbalových reprezentantů Georgije Jarceva, ale nabídku svazu odmítl. Řekl to v rozhovoru pro páteční vydání deníku Sport. O Petrželovi jako trenérovi Ruska se spekulovalo poté, co se novým předsedou ruského fotbalového svazu stal senátor Vitalij Mutko. Ten v roce 2002 přivedl Petrželu do Zenitu Petrohrad.

Foto: PRÁVO

Vlastimil Petržela

Článek

"S panem Mutkem jsem jednal, byl za mnou. Byl jsem první, koho se rozhodl oslovit. Zájem ze strany svazu určitě byl. Ale já jsem se rozhodl tuto nabídku odmítnout. Kdybych řekl ano, byla by to hotová věc," řekl Sportu dvaapadesátiletý Petržela, který s Petrohradem vede bez ztráty bodu ruskou ligu. "Mě baví práce v klubu, nechtěl jsem odejít od rozdělané práce. Třeba to za tři roky vezmu," dodal.

Rusku patří v třetí kvalifikační skupině mistrovství světa třetí místo, na kontě má po šesti zápasech 11 bodů za tři vítězství a dvě remízy. Za vedoucím Portugalskem a druhým Slovenskem zaostává tým o tři body. Největšími kandidáty na uvolněný post jsou nyní podle médií kouč moskevského Lokomotivu Jurij Sjomin a vyhlášený trenérský světoběžník Srb Bora Milutinovič.

Reklama

Související témata: