Hlavní obsah

Na post trenéra ruských fotbalistů míří přece jen domácí kouč

Trenér moskevského Lokomotivu Jurij Sjomin je nyní podle ruských médií nejvážnějším kandidátem na post kouče ruské fotbalové reprezentace. Po odstoupení Georgije Jarceva sice předseda svazu Vitalij Mutko naznačil, že nový trenér bude nejspíš ze zahraničí, ale když Vlastimil Petržela v minulém týdnu jeho nabídku odmítl, situace se změnila.

Foto: PRÁVO

Vlastimil Petržela místo u ruské fotbalové reprezentace odmítl - ilustrační foto.

Článek

Podle internetového serveru gazeta.ru se už Mutko se Sjominem domluvili a v příštích dnech bude jejich dohoda oficiálně oznámena. "(Sjomin) splňuje všechna kritéria pro funkci kouče národního mužstva," řekl Mutko a dodal, že kdyby Jarcev odešel už na podzim, byl by nyní Sjomin dávno na reprezentační lavičce.

Trenér Lokomotivu si ale klade podmínky. Tou nejzásadnější zřejmě je, že nechce z mistrovského klubu odejít. "Pokud to svaz akceptuje, sbornou převezmu. Ale opustit Lokomotiv nyní prostě nemohu, vždyť jsem tomu klubu obětoval půlku života," prohlásil Sjomin.

Po Petrželově odmítnutí prý zůstali ve hře ještě tři zahraniční odborníci, jedním z nich byl údajně bývalý trenér Bayernu Mnichov Ottmar Hitzfeld. Objevilo se i jméno Jozefa Chovance, který vede druholigový Krasnodar.

Rusku patří v třetí kvalifikační skupině mistrovství světa třetí místo, na kontě má po šesti zápasech 11 bodů za tři vítězství a dvě remízy. Za vedoucím Portugalskem a druhým Slovenskem zaostává tým o tři body.

Reklama

Související témata: