Hlavní obsah

Hašek: Za stažení kandidatury mi nabízeli reprezentaci

PRAHA

Ivan Hašek prohlásil, že ho konkurence chtěla vyřadit z boje o funkci předsedy Českomoravského fotbalového svazu nabídkou místa trenéra reprezentace. V diskusním pořadu České televize, v němž za stůl usedli všichni tři uchazeči o předsednické křeslo, řekl, že mu Vlastimil Košťál slíbil, že by mohl nahradit Karla Brücknera v okamžiku, když by reprezentace neuspěla.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ivan Hašek

Článek

Dva dny před volební valnou hromadou se tak boj mezi uchazeči přiostřil. Hašek už dříve říkal, že ho měly odradit lukrativní nabídky trenérských míst, dnes doplnil, že nabídku mu dal jeho konkurent Košťál. "Mě ale žádná taková nabídka nezastaví," řekl Hašek.

Košťál popřel, že by Haškovi sliboval post trenéra reprezentačního týmu, jehož je manažerem. "Ta nabídka se týkala místa ve Spartě a nový majitel rozhodl jinak," řekl bývalý šéf letenského klubu. Hašek však trvá na tom, že mu Košťál nabídl reprezentaci.

Koho byste zvolili předsedou ČMFS?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Spor mezi oběma bývalými sparťany vzplál i v otázce, jak by měl vypadat správný fotbalový manažer. Košťál právě na svých manažerských schopnostech postavil kandidaturu, Hašek mu však řekl, že má o manažerovi zcela odlišnou představu. "Manažer západního typu by se snažil klub stabilizovat, nevyměnil by za šest let šest trenérů a nerozprodal nejlepší hráče," vytkl svému rivalovi.

Košťál odpověděl řečí obchodníka: "Klub je obchodní společnost a její úspěch se měří cenou akcií. A ta se za mého působení ve Spartě zdvojnásobila."

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň