Hlavní obsah

Košťál odmítl obvinění Kubíčka, kandidaturu ještě zváží

PRAHA

Kandidát na předsedu fotbalového svazu Vlastimil Košťál na středeční tiskové konferenci odmítl obvinění olomouckého funkcionáře Jiřího Kubíčka, jehož jednání přirovnal ke gaunerství. "Je to podvodník a lhář," řekl v Praze Košťál. Bývalý šéf pražské Sparty hodlá teď 14 dní v zahraničí přemýšlet, zda bude kandidovat na předsedu i na červnové valné hromadě.

Článek

Nezvolený kandidát z valné hromady ČMFS 15. dubna vyjádřil svoji rozmrzelost z jejího průběhu. "Co se stalo, je smutnou zprávou pro půl miliónu členů fotbalového hnutí a samozřejmě pro celou veřejnost," zahájil Košťál svůj projev.

Měl by Vlastimil Košťál kandidovat i na červnové valné hromadě?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Pokud někdo výsledek nazývá vítězstvím, je to krajně nezodpovědné. Jak jsme mohli v páteční 'reality show' vidět na vlastní oči, dvoukomorový systém, který jsem už v minulosti kritizoval, umožňuje patové situace. Navíc vše stálo přes milión korun, za což by se dal vyměnit fotbalový trávník nebo nakoupit 2500 míčů pro mládež," prohlásil Košťál.

"Delegáti mohli udělat tlustou čáru za složitým obdobím českého fotbalu, stali se ale obětí frašky, která měla předem dohodnutý konec," stěžoval si bývalý funkcionář Sparty. "Prohlášení pana Kubíčka, který na veřejnosti deklaruje, že lež a podvod je jeho standardní jednání, svědčí o tom, jakým je gaunerem. To já rozhodně neobdivuji," upozornil Košťál.

Jednání olomouckého funkcionáře na valné hromadě bylo velice emotivní, sám Kubíček v médiích přiznal, že je velice vznětlivý. "Pan Kubíček má jednání principála loutkoherecké skupiny. Současně svým jednáním vodil dvě loutky najednou - Ivana Haška a Pavla Mokrého," řekl Košťál.

Manipulace s financemi Sazky není možná

Vlastimil Košťál se vyjádřil i k obviněním Jiřího Kubíčka, že ex-sparťanský boss chce fotbal vyvést z ČSTV a manipulovat s peněžním tokem ze Sazky. "Jestli mi někdo něco takového podsouvá, tak vědomě lže. Nic takového totiž ani není možné," upozorňuje.

"Samozřejmě chci, aby měl fotbal v rámci ČSTV solidní pozici, která jeho členské základně přísluší. A ohledně financí ze Sazky - je třeba důsledně sledovat finanční toky, které do fotbalu jdou. Je to asi 73 miliónů a je přesně dáno, kam peníze jdou. Takže jakákoliv manipulace je vyloučená," tvrdí Košťál. V souvislosti s výroky Jiřího Kubíčka zvažuje Košťál žalobu, i když je podle jeho slov málo pravděpodobná.

Jasno bude během 14 dnů

Na tiskové konferenci se Vlastimil Košťál vyjádřil i ke své možné kandidatuře na další valné hromadě ČMFS, která se uskuteční 10. června. Zítra (21. dubna - pozn. autora) odjíždím do zahraničí, kde si vše důkladně a definitivně rozmyslím. Cítím silnou podporu z české komory. Její nominace a mandát mě zavazuje, jasno ale bude během 14 dnů," upřesnil.

Pokud se Košťál rozhodne kandidovat, chce vést intenzivní dialog se všemi delegáty, včetně těch moravských. "Bude to klasická poctivá práce - představování programu a debaty s delegáty."

Na závěr se Košťál omluvil moravským delegátům. "Chtěl bych se jim omluvit za svůj výrok, že jediným řešením patové situace je založení české asociace. Byl to výrok z frustrace, že jsme nenašli řešení. Neuvědomil jsem si ale, že i oni byli podvedeni. Jediným bořičem jednání byl pan Kubíček. A domnívám se, že podruhé už loutkoherec neuspěje," doufá Vlastimil Košťál.

Reklama

  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen