Hlavní obsah

Chci jen to nejlepší pro český fotbal, tvrdí Kubíček

PRAHA

Past, kterou olomoucký funkcionář Jiří Kubíček nastražil při volbách předsedy Českomoravského fotbalového svazu na kandidáta Vlastimila Košťála, prý vznikla proto, aby vedení svazu nepadlo do nesprávných rukou. Strůjce léčky Kubíček to ve čtvrtek řekl v reakci na ostrou kritiku, které ho Košťál podrobil na středeční tiskové konferenci.

Článek

"Fotbal je hra, která vedle fyzické připravenosti často vyžaduje i vtip. A já si myslím, že vtip, humor a recese lidem neškodí," prohlásil Kubíček.

Košťál ve středu nazval Kubíčka kvůli jeho postoji na páteční valné hromadě lhářem, podvodníkem a manipulátorem. "Při volbách se vždy hraje, taktizuje a hledají se řešení z pohledu zájmů, potřeb, tužeb a ambicí," uvedl sportovní ředitel Olomouce na svou obhajobu.

Jeho pohled na věc zůstává stejný - bývalého šéfa Sparty dále považuje za nevhodného muže do čela fotbalového svazu. Proto vyvinul aktivitu, aby Košťálova kandidatura neprošla.

Košťála nepovažuji za dobrého vrcholového funkcionáře

"Vždy budu hrát a kombinovat pro vše, co považuji za nejlepší pro náš fotbal. Pana Košťála nepovažuji za dobrého vrcholového funkcionáře ČMFS," zdůraznil. "Naštěstí ale existuje mnoho jiných lidí plně způsobilých a připravených pro vedení ČMFS," dodal.

Kubíček tvrdí, že pravda leží na stranách jeho nedávno vydané knihy, která popisuje poměry v zákulisí domácího fotbalu. "Vím, že se Vlasta chystá na dovolenou, takže mu pošlu jeden výtisk pro případ, že by se nudil," podotkl.

Podstatou sporu je Kubíčkovo přesvědčení, že Košťál chce v případě zvolení iniciovat vystoupení fotbalového svazu z ČSTV a vymáhat větší podíl na zisku Sazky. Ten to však včera rázně odmítl. "Kdo to tvrdí, tak vědomě lže. Já chci, aby fotbal byl součástí ČSTV, ovšem s ohledem na to, jaký podíl si skutečně zaslouží," řekl ve středu Košťál, který zatím neoznámil, zda se bude ucházet o předsednický post i na příští valné hromadě 10. června.

Reklama