Hlavní obsah

Plivanec může Barthezovi ukončit kariéru

PAŘÍŽ

Brankáři Fabienu Barthezovi hrozí za plivnutí na rozhodčího roční trest, který by pro něj pravděpodobně znamenal předčasný konec kariéry. Disciplinární komise Francouzské fotbalové federace zahájila jednání v případu třiatřicetiletého gólmana Marseille, který čelí obvinění, že v únorovém přípravném zápas s marockou Casablankou poplival rozhodčího Abdellu El Achírího.

Foto: www.abc.net.au

Francouzský brankář Fabien Barthez.

Článek

Verdikt se zřejmě veřejnost dozví až v pátek. Podle francouzských regulí může fotbalista za nesportovní chování, kam patří i plivání, dostat půlroční trest. S přihlédnutím k výjimečným okolnostem však může být i dvojnásobný. Za plivnutí na rozhodčího ho v roce 1991 dostal Mehmet Bazdarevič.

Barthez v osmdesáté minutě přípravného zápasu vběhl na trávník, i když už byl o přestávce vystřídán. Rozběhl se směrem k rozhodčímu, který vzápětí vypověděl, že ho francouzský reprezentační gólman poplival. Svědčí o tom i videozáznam.

Mistr světa z roku 1998 a evropský šampion z roku 2000 chtěl v příštím roce ukončit reprezentační kariéru. Pokud by dostal maximální možný roční trest, znamenalo by to pro něj zřejmě nucené loučení už nyní.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň