Hlavní obsah

První vyjednávací schůzka zvolení předsedy nepřiblížila

PRAHA

První setkání vyjednávacích skupin nepřiblížilo vyřešení patové situace v Českomoravském fotbalovém svazu a zvolení nového předsedy. Zástupci české a moravské skupiny se v pražském hotelu Praha shodli pouze v tom, že na červnové valné hromadě chtějí zvolit předsedu, na kterém se do té doby domluví.

Článek

V pražském hotelu Praha se dnes sešli zástupci obou znesvářených stran, které na valné hromadě 15. dubna zapříčinily patovou situaci, kvůli níž skončilo jednání krachem bez zvolení předsedy i dalších funkcionářů. V české skupině dnes nakonec nebyl Vlastimil Košťál, ale pětice Jaroslav Vacek, Ladislav Malý, Jaromír Šeterle, Jaroslav Starka a Josef Hadraba, z Moravy dorazila pouze trojice Rudolf Baranek, Mojmír Fryčák a Jan Ševčík.

Po dvouhodinovém jednání se ke shodě funkcionáři podle všeho nijak nepřiblížili. Vacek jen prozradil, že Čechy navrhly Moravě tři možnosti, jak současnou situaci ukončit. "Chceme zabránit navždy tomu, aby byla možná patová situace. To ale znamená domluvit se na změně stanov," prohlásil Vacek a všechny tři varianty poslal na Moravu k posouzení.

První znamená přímou volbu předsedy všech delegátů bez ohledu na komoru, nebo volbu po komorách a teprve potom přímou volbu, případně vytvoření třetí komory z profesionálních klubů. To nedávno navrhoval teplický ředitel František Hrdlička.

Moravská strana se žádným návrhem na jednání nedorazila, ale názory opačné strany slíbila projednat. Jeho zástupce Baranek prý víc udělat nemohl. "Mohu říct, že chceme změnu. Po vládě Al Caponeho přišel jiný předseda, ale ten se nám moc nepovedl, protože začal hodně pít," charakterizoval moravský funkcionář osobitým způsobem poslední dva předsedy fotbalového svazu Františka Chvalovského a Jana Obsta.

Moravská strana prý projedná návrh v užším kolegiu, do něhož patří šéfové krajských svazů a dosavadní členové výkonného výboru za Moravu. Česká strana hodlá svůj postoj formulovat po ligovém shromáždění, které se uskuteční 5. května. Další společná schůzka obou vyjednávacích skupin je naplánována na 10. květen, její místo ještě nebylo určeno.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín