Hlavní obsah

Morava odmítla změnu stanov a Košťála v čele svazu

OLOMOUC

Moravská komora fotbalového svazu odmítá změnu stanov i Vlastimila Košťála jako nového předsedu. Třiašedesát delegátů se na tom v pátek shodlo v Olomouci. Odmítli tak nepřímo přání profesionálních klubů, které ve čtvrtek odsouhlasily, že hodlají vytvořit vlastní komoru; tato možnost je totiž podmíněna změnou stanov.

Článek

Do Olomouce se sjela drtivá většina z 73 delegátů, kteří nedávno odmítli Košťála jako nového svazového předsedu. A v pátek svůj odmítavý postoj vůči manažerovi národního týmu potvrdili. "Komora potvrdila většinou hlasů - tři se zdrželi - že nebude podporovat Vlastimila Košťála do funkce předsedy svazu," stojí v prohlášení, které komora poskytla.

Moravští delegáti tak současně odpověděli na návrhy z české strany, aby se na nejbližší schůzce vyjednávacích skupin nemluvilo o jménech, ale spíše o systému volby. "Na jednání zaznělo, že do červnové valné hromady už není příliš času a o jménech by se mělo začít mluvit," řekl kandidát na předsedu Pavel Mokrý, který však váhá, zda se bude o post ucházet i v červnu. V prohlášení se píše, že Morava je ochotna jednat o nových kandidátech včetně těch, které navrhne česká strana.

Vyjednávači se rozrostli

Mokrý své rozhodnutí nechá až na uzávěrku kandidátek. "Moje rozhodnutí se nemění, na devadesát procent už kandidovat nebudu. Počkám se svým rozhodnutím až do uzávěrky kandidátek," řekl současný svazový místopředseda.

Většina z 63 delegátů odsouhlasila, že nehodlá jednat o žádných změnách stanov, či případné změně komorového systému. Paradoxní je, že na čtvrtečním shromáždění klubů první a druhé ligy měla ještě řada moravských zástupců opačný názor.

Moravská komora současně oznámila, že také její vyjednávací skupina se rozšířila na šest osob. Nově se v ní objevil i olomoucký ředitel Jiří Kubíček, který v původně oznámené skupině nefiguroval.

Moravští delegáti se před valnou hromadou (10. června) ještě jednou sejdou. Přesný termín jednání bude oznámen až po 19. květnu, kdy je uzávěrka všech kandidátek.

Reklama

Související témata: